Naturlig och ekologisk highlighter. När det kommer till smink är jag en sucker för glow och highlighter har ingått i min rutin i över tio år. Älskar en bra highlighter eftersom det är ett enkelt sätt att snabbt se lite fräschare ut. Här är tre som har gått varma hos mig i sommar och höst.

bybi-highlighter

ByBi, Babe Balm Bronze, 197 kronor. Den här lilla burken är verkligen liten och den är därför lite svår att jobba med. Man får absolut ned ett finger i burken, och får då upp en highlighter som också är en bronzer. Det är en varm kopparfärgad nyans som är ganska genomskinlig, alltså fungerar den bra som highlighter, det blir inte för mycket färg, men det blir snygg guldig lyster! Inga synliga skimmerpartiklar, utan enbart snyggt naturligt glow. Mest balmig av dessa tre, så den känns bäst på huden, men den “skavs också av” lättast. Jag har gillat att använda den under sommaren när man ju är något mörkare i färgen, och även lite som ögonskugga, men annars tycker jag inte att den passar mig. Den blir något för varm. Jag gillar dock att den är en multiprodukt, och jag kommer absolut att ta fram den i sommar igen.  Och kanske köra ned en liten borste ned i burken sen för att få ut det sista? Betyg: 4/5. 

inika-highlighter

Inika, Light Reflect Cream, 279 kronor. Detta är en av de första highlighterkrämerna som jag någonsin testade, för kanske 12 år sen? Det fanns inte alls lika många glow-produkter på marknaden då så detta var en kultförklarad produkt. Nu är formulan något omarbetad, men den är fortfarande krämig, lite som en lotion och därför väldigt lätt att jobba med. Nyansen är silver/rosa och inte för kall utan har en brun hint i sig som är väldigt fin. Den är genomskinlig, men inte lika oljig/balmig som de andra, utan mer som en vanlig ansiktskräm, fast med silverrosa underton och sen synliga glitterpartiklar. Här kan man jobba upp så att den blir mer synlig i själva färgen, men man kan alltså också jobba in den så att den knappt syns, (fast enbart glitterpartiklarna syns fortfarande.) Det blir mycket effekt på ytterst lite produkt, så den är väldans dryg! Men till vardags blir detta för mycket för mig, och den saknar det naturliga glow som jag gillar. Men till fest är den jättebra att ha tex under ögonbrynet och högst upp på kindbenen. Den sitter dessutom fast riktigt bra på huden. Betyg: 4/5. 

madara-highlighter

Madara, Guilty Shades, Eye & Cheek Multi-Shadow, Frost (62),  250 kronor. Smart multiprodukt som funkar som ögonskugga och highlighter. Den är ljus, silverguldig och har mycket pigment, mest pigment av dessa tre. På huden blir det riktigt snyggt, tack vare den perfekta balansen mellan guld och silver. Denna är också otroligt lätt att jobba med, tack vare applikatorn, och sen är det bara att använda fingret och arbeta in i huden. Den ger ett riktigt snygg lyster, inga synliga glitterpartiklar utan enbart snygg glow. Och ganska mycket glow också, så den är inte diskret, om man inte jobbar in den ordentligt. Denna sitter också bra, bra hållbarhet på huden. En favorit av dessa tre! Betyg: 5/5. 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska highlighters: 

Bästa ekologiska highlighter – mina favoriter