Ekologiska håroljor. Jag har testat en del håroljor i hopp om att håret ska stärkas och bli mindre frissigt. Nu när jag har klippt kort är det inte längre något problem. Jag har också ganska tjockt hår och behöver inte oljan för att få det tjockare, så jag kan tyvärr inte uttala mig om huruvida dessa funkar för just det.

Jag brukar massera in hårolja i håret och hårbotten, sover med den (handduk på kudden) och tvättar ur den dagen efter. Men dessa fungerar också att krama in i nytvättat hår och använda som stylingprodukt (även om inte just jag har gjort det 🙂

 

1. Cosmos Co, Arganolja, 100 ml, ca 125 kronor. Denna arganolja har en pump så det är väldigt lätt och smidigt att pumpa ut olja direkt i håret eller i händerna. Doftar ganska skarpt och bränt som arganoljan kan göra. Jag använder den inte som stylingprodukt, utan har enbart använt den som nattmask. Tycker det är svårt att se exakt vilken effekt det har på håret, men det blir i vart fall inte sämre. Oljan är kallpressad. Betyg: 3.

 

2. Weleda, Nourishing Oil, 50 ml, 159 kronor. Friskt doftande olja (rosmarin och lavendel) som jag verkligen har fått hjälp av i vinter. Masserat in i hårbotten som blivit mycket bättre från torrhet och klåda. Håret har också reagerat på oljan och känns mjukare och starkare och mindre sprött. Oljan består av jordnötsolja och innehåller extrakt från kardborre och klöverblom. Jag använder ganska mycket, så den räcker ju inte så länge, men jag lär skaffa en ny till nästa vinter. Betyg: 4,5. 

 

3. The Organic Oil Co, Argan & Marula Hair Oil, 50 ml, 325 kronor. Snygg glasflaska med pipett. Grönaktig olja som är ganska snabb. Doftar inte så mycket vilket jag gillar. Håret gillar den här, och jag brukar mest använda den som nattmask. Man rekommenderar 8-10 droppar till natten, men jag behöver snarare 30-40 droppar för att känna att den här oljan verkligen går in i håret och hårbotten. Något dyr och odryg. Betyg: 4.

 

4. Agese Oils, Hair Gold, 50 ml, 215 kronor. Glasflaska med pump som kommer i en fin träförpackning. En väldigt väldoftande olja som är riktigt skön att massera in i håret. Det känns nästan omedelbart att håret stärks och hårbotten känns otroligt fräsch. Håret mår riktigt bra av den här oljan, det blir mjukt och följsamt men ändå starkt. Enda nackdelen är att den är något odryg. Betyg: 5. 

 

English: Review: I’ve tried these four oils for my hair and I really like the one from British brand Agese Oils. Makes the hair strong and shiny and smells great!