Eko handkräm. Vintertid kan jag absolut inte vara utan handkräm och smörjer mest hela dagen och även på kvällen innan läggdags. Här är fyra riktigt bra handkrämer som jag har testat i vinter:

 

Dr Sannas, Hand Cream, 75 ml, 179 kronor. Första intrycket är lite trist; skruvkork, tyvärr, ingen särskild doft och ganska mellanmjölkig konsistens. Men själva effekten är bra, huden återfuktas på riktigt och vårdas. Det känns som huden får en slags skyddande hinna som inte på något sätt känns obehaglig utan enbart känns riktigt bra. Långsiktigt fungerar den här handkrämen utmärkt för torra vinterhänder och huden känns betydligt mer elastisk och fräsch. Minus för olyxig doft och känsla. Betyg: 4,5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Garden Mint & Bergamot Hand Cream, 50 ml, 145 kronor. Älskar den här! Bästa doften (mint och apelsinblomma!). Bästa konsistensen (lagom tjock och härlig). Bästa återfuktningsförmåga (håller händerna mjuka hela dagen!) och bästa overall upplevelse! Jag trodde aldrig att Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream skulle kunna bli utmanad som en av mina absolut bästa handkrämer. Betyg: 5. 

handkramer

Jurlique, Lavender Hand Cream, 40 ml, 169 kronor. Den här lilla nätta tuben passar perfekt i de minsta väskorna och den innehåller en lätt kräm som doftar ljuvligt av lavendel. Jag älskar den här doften. Det är inte någon gammal-tant-lavendel utan en fräsch doft som bara är helande för själen på något vis. Återfuktar huden bra och håller händerna mjuka och härliga hela dagen. Händerna liksom kapslas in i en härlig halvklibbig känsla utan att det känns “blött”. Minus för skruvkork, som gärna sticker i väg. Betyg: 4,5. 

 

BCL Spa, Critical Repair Cream Citrus Coconut, 89 ml, 99 kronor. Den här färgglada tuben blir man ju glad av! Den innehåller en ganska seg salvaaktig kräm som doftar underbart av kokos och choklad (?). Den ska ha en blekande effekt på pigmentfläckar, men det är inget jag har noterat (har ju vitiligo på händerna, så inget direkt behov). Men den är riktigt skön att smörja in och huden blir lite klibbig som jag gillar, men krämen absorberas också snabbt. Återfuktar riktigt bra och håller händerna mjuka och sköna. Och kokosdoften är ju ljuvlig! Betyg: 4,5. 

 

Läs mer: 

• Högsta betyg till Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream.

 

English: I love all of these four hand creams. But I do believe that I’ll take the one from British brand Neal’s Yard Remedies with me in case emergency.