Ekologisk handkräm. Jag använder handkräm året om, även på sommaren eftersom jag ofta känner mig torr och även rör mycket på mig på olika restauranger och effentliga platser. På badrummen bor starka uttorkande tvålar så då måste jag ha lite fukt!

Jag har testat Dr H och Naturativ och min kompis Sofia har testat Estelle & Thild.

 

Dr Hauschka, Hydrating Hand Cream, 50 ml, 129 kronor. Detta är en lite större variant av Dr Hauschkas klassiska handkräm i en jubileumsutgåva – Dr Hauschka firar nämligen 50 år i år! Så det är kanske lite fuskigt att jag redan har recenserat denna, men det var några år sen så det fick bli ett nytt test. Gillar den här ståtliga aluminiumtuben – den står bra på skrivbordet på jobbet, den är inte lika smidig i handväskan. Halvtjock ljusgul kräm som doftar “typiskt Dr Hauschka”, alltså ros, lavendel och marsipan? (Gissar att den doften kan komma från sötmandel som ingår i krämen.) Älskar hur som helst den här doften, den känns trygg, fräsch och vårdande. Och det är själva krämen också. Lätt att massera in, mjukgör och ger fukt och liksom fräschar upp händerna. Håller huden mjuk och smidig och väldoftande. Betyg: 5.

 

Estelle & Thild, Sparkling Citrus Bloom Hand Cream, 50 ml, 129 kronor. En vit, krämig handkräm som kommer i en praktisk plasttub. Innehåller bland annat sheasmör, kokosolja och aloe vera-extrakt. Den går snabbt in i huden utan att lämna någon kladdig hinna och gör huden återfuktad och mjuk på djupet. Men bäst är ändå den härligt fräscha citrusdoften med en aning av mynta som man kan njuta av en lång stund efter påförandet. Betyg: 4.

 

Naturativ, Revitalising Hand Balm, 50 ml, 79 kronor. Denna innehåller extrakt av tranbär och citrus och doftar därefter – liksom friskt och samtidigt lite syrligt och sött. Lite svårt att förklara, men det är mycket doft, varje gång jag tar upp den och smörjer in mig frågar alla vad som doftar 🙂 Den går snabbt in i huden och bidrar med fukt till huden direkt. Händerna känns sen mjuka och smidiga länge, så den har riktigt bra hållbarhet. Den är lätt i konsistensen, tycker inte det är ett balm, utan mer som en milk. Lätt att massera in i händerna utan att det är segt eller blir hinnor. Lätthet! Den här gillar jag verkligen och det märks eftersom den tagit slut under sommaren. Smidig tub i plast som passar perfekt i handväskan. Vegan och certifierad enligt NaTrue. Betyg: 5. 

 

ekologisk handkräm

English: I use organic hand creams all year around and this summers fave is the hand cream from Polish brand Naturativ. Smells great, moisturizes the skin and is also handy in the purse! And congrats to Dr Hauschka also – celebrating 50 years with this special edition hand cream that is a total classic!