Ekologisk handkräm.  Ett måste i min handväska, vid datorn, på nattduksbordet = ekologisk handkräm. Här är en fin trio!

 

Maria Åkerberg, Hand Cream Beautiful, 100 ml, 169 kronor. Handkräm som har en underbar doft av apelsin och kardemumma, mjuk, varm och härlig. Ganska lös i konsistensen, lätt i känslan och smidig att smörja in i huden. Verkar omedelbart återfuktande, svalkande och samtidigt känns den skyddande. Otroligt skön känsla! Håller huden mjuk och smidig länge. En ny favorit – men tuben kan bli lite kladdig pga av lös kräm. Betyg: 5/5. 

 

Urtekram, Soothing Lavender Hand Cream, 75 ml, 65 kronor. Fast handkräm som doftar jättehärligt av lavendel – den här har jag till natten! Den står på mitt nattduksbord och så smörjer jag mig innan jag ska sova. Detta håller dels händerna mjuka och härliga under natten så att jag vaknar med mjuka händer, men framför allt verkar lavendeln lugnande på kvällen. Mjukgör och återfuktar huden, men tar en liten extra stund att absorberas in i huden. Prisvärd och bra handkräm. Betyg: 4/5. 

 

Organic Shop, Ylang-ylang & burity Hand & Nail Cream-Butter, 75 ml, 45 kronor. Smidig handkräm som känns lite studsig i konsistensen, riktigt trevlig att smörja in händerna med. Har en fin doft av ylang-ylang men också av mandel, som är ganska mild och som dunstar snart. Håller händerna mjuka (innehåller sheasmör bland annat) men det känns också som att det ligger en hinna på händerna. Men det är inte obehagligt ändå. Mycket handkräm för pengarna! Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa handkrämer: 

Bästa ekologiska handkräm – mina favoriter