Ekologisk handkräm. Här har det smorts flitigt i vinter och vår. Och jag har en klar favorit bland dessa tre handkrämer:

 

Melvita, Organic Honey Comforting Hand Cream, 30 ml, 69 kronor. Den här lilla tuben är perfekt att ha i handväskan. Krämen är fast, seg och härligt klibbig inledningsvis. Doften är jättefin, söta blommor möter honung! Men ganska snabbt absorberas krämen och den känns bara mjuk och smidig utan att vara fet eller att det är klibbigt. Perfekt! Handkrämen håller händerna mjuka och behagliga länge – detta är suverän handkräm. Skulle önska en i pumpflaska vid mitt hemmakontor och en stor tub på nattduksbordet. (Smörjer alltid in mina händer till natten.) Betyg: 5/5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Defend & Protect Hand Cream, 50 ml, 160 kronor. Den här handkrämen innehåller eteriska oljor som har antibakteriella egenskaper och den ingår i en serie från NYR som även innehåller handtvål – perfekt nu under pandemin. Krämen är fast i konsistensen och har en tydligt och fräsch doft av citrongräs. Den är lätt att smörja in händerna med, och känns mjukgörande, och även skyddande. Lämnar inga feta hinnor och håller händerna mjuka och smidiga länge. En riktigt bra handkräm och jag brukar tycka mycket om handkrämerna från NYR. Betyg: 4,5/5. 

 

Burt’s Bees, Rosemary & Lemon Hand Cream, 28 gr, 89 kronor. Den här lilla tuben är ganska bedårande och så klart smart i väskan. Förutom att korken är i minsta laget (riskerar att ramla och rulla bort). Krämen är fast men samtidigt lätt och har en riktigt fin doft av citron och rosmarin – gillar! Mjukar genast upp händerna och håller dem återfuktande länge. En fin liten handkräm att ha i väskan! Betyg: 4/5. 

 

Bästa ekologiska handkräm – mina 11 favoriter