Recension: ekologisk och naturlig handkräm. Jag har svårt att vara utan handkräm, särskilt på vintern. Här är en riktigt härlig trio av fina handkrämer som jag har testat:

 

Bamford, Botanic Hand Cream, 75 ml, 255 kronor. Den här fina gröna tuben innehåller en härligt seg salva som doftar verkligen “botaniskt” = örter och blommor som tex kamomill, lavendel och tea tree. Den mjukgör huden direkt och känns så där härligt klibbig som jag gillar, utan att den är oljig. Tar verkligen hand om händerna – och kapslar in händerna i ett härligt skyddande lager som håller länge. Baserad på sheasmör och nyponsrosolja. Riktigt härlig, men inget för svettiga sommardagar. Ett plus för tub med snäpplock. Betyg: 4,5/5. 

 

Neals Yard Remedies, Frankincense Intense Hand Serum, 50 ml, 495 kronor. När jag först hörde talas om detta handserum som var riktigt dyrt så tänkte jag att “vem skulle köpa en handkräm i glasflaska för så mycket pengar?” Well, jag kan säga så här mycket – det är den absolut bästa produkten jag någonsin testat för mina händer. Serumet är som en lätt men ändå fast lotion som doftar ljuvligt av bland annat olibanum, ros, apelsin, bergamott och myrra – underbar. Absorberas snabbt i huden och lämnar inga kletiga hinnor, huden mjukgörs direkt. Jag brukar ha den till natten – den står så fint på mitt nattygsbord! – och när jag vaknar har 10 år suddats bort från mina händer! Jag har aldrig haft så fina, mjuka och återfuktade händer på många år. Så den verkar föryngrande, men också djupt återfuktande, linjer suddas, huden plumpas och det syns en annan jämnhet i hudtonen. En f a n t a s t i s k produkt! Betyg: 5/5. 

 

Whamisa, Organic Seeds Hand Cream, 30 ml, 208 kronor. Den här lilla söta tuben med skruvkork är himla bra att ha i handväskan! Den innehåller en vit fast kräm som doftar ljuvligt av vanilj och choklad. Den är “Deep Moisturizing” och det stämmer faktiskt. Huden mjukgörs direkt och handkrämen går bra in och vårdar huden på djupet. Den innehåller också kakaosmör, olika vegetabiliska oljor  och flera fermenterade ingredienser som havre och ris. Den håller huden återfuktad och mjuk riktigt länge. En bra handkräm! Mitt enda bekymmer är den lilla söta korken som jag är rädd att tappa på bussen eller under badkaret. Betyg: 4,5/5. 

handkram-ekologisk

Läs här om fler favoriter bland naturliga handkrämer:

Mina 11 bästa ekologiska och naturliga handkrämer