Ekologiska och klimatsmarta handkrämer. Skulle inte klara en vinter utan en handkräm. Här är fyra som är grymma!

 

Under Your Skin, Thistle /Yuzu Organic Hand Cream, 75 ml, 119 kronor. Den här söta tuben är verkligen fin. Att plocka fram den ur handväskan är extra trevligt! Dock är det inte lika trevligt när den pyttelilla korken åker ned på golvet… Krämen är fast, seg, ordentlig och den mjukgör händerna direkt. Den kapslar in händerna i en otroligt skön, skyddande känsla. Krämen har en mild doft av fräsch apelsin (yuzu) och den är verkligen trevlig. Händerna hålls skyddade, mjuka och återfuktade länge, utan att de är alltför feta. Jag skulle säga att detta är den perfekta vinterhandkrämen. Vet inte om den skulle kännas lite för rik under sommaren. Bra pris! Betyg: 4,5.

 

Grown Alchemist, Vanilla & Orange Peel Hand Cream, 65 ml, 219 kronor. Svart snygg tub i aluminium, men med en sån där pyttekork som man får jaga efter på golvet! Gah! Men that aside. Krämen har en ljuvlig doft av vanilj och apelsin som är mild, men ändå kännbar. Mmm! Krämen är halvfast och lätt att massera in i händerna. Tycker att den återfuktar och mjukgör, men jag är inte tokimponerad av hållbarheten (alltså hur länge den håller huden fuktad) eller själva känslan på huden. Det är en smidig allroundkräm som fungerar som bodylotion och fotkräm också. En trevlig handkräm på alla vis, med en jättefin doft, men den når inte riktigt upp till förväntningarna. Betyg: 4.  

 

Madara, Supreme Hydration Hand Cream, 75 ml, 159 kronor. Den här har fått fina omdömen, så jag hade ganska höga förväntningar. Jag tyckte direkt att den kändes för tunn och lätt. Men sen noterade jag att den där ganska lätta krämen återfuktar otroligt bra. Halvfast konsistens, mild, lite söt doft av blommor som verkligen är trevlig. Inga feta hinnor, inga klibbiga händer, bara omhändertagen hud, återfuktad och silkeslen känsla. Ska jag klaga, så tål inte den vita plasttuben så många resor i handväskan innan den ser smutsig ut… 🙂 Betyg: 4,5.

 

Terre d’Oc, Nourishing Shea Hand Cream, 30 ml, ca 70 kronor. (Den här köpte jag i Helsinki i höstas, men Terre d’Oc fanns i Sverige tidigare. Nu länkar jag till en norsk webbshop istället.) Den här lilla tuben är perfekt på resa. Den innehåller en riktigt fast, seg och trög kräm som är ganska svår att trycka ur tuben. Den har en härlig doft av kokos och lite vanilj? Den är mer åt salvahållet och är otroligt skön och vårdande på huden. Fullmatad med näringsrika oljor och sheasmör, den återfuktar, skyddar och gör händerna supermjuka. Lite kladdig vid applicering, men jag gillar sånt! Perfekt på vintern, inget jag skulle ta fram på sommaren. Betyg: 4,5. 

Weleda Handkräm

Spana in min recension av dessa tre härliga handkrämer från Weleda. 

 

English: Swedish winter without hand cream is like GT without tonic. My fave? It’s a tie between Swedish brand Under Your Skin, Latvian Madara and French brand Terre d’Oc.