Jag är noga med mina fötter. Jag har noterat många andra inte är det, och jag är uppriktigt förvånad att så många lägger tid och energi på snygga kläder, smink eller på sitt hår, men så ser deras hälar ut som sju svåra år.

Därför kör jag alltid: fotfil i duschen. Vårdande fotkräm efter dusch. Alltid fotkräm till natten under vintern. Mjuka och återfuktade fötter utan fula förhårdnader och lager av döda hudceller är mitt mål. (Men hey, alla gör som de vill!)

Här är en trio av naturliga fotkrämer jag har testat i höst:

 

Naturica Siberica, Oblepikha Foot Cream, 75 ml, ca 50 kronor. Fin gul färg – kommer troligen från havtornen som den innehåller – på den här krämen som nästan är lite moussig. Har en lite sötare doft som påminner om bärigt godis! Trevlig och mild doft. Fast i konsistensen men lätt i känslan, lätt att massera in i fötterna och mjukgör direkt. Känns inte riktigt lika uppfriskande som de andra två, men tycker inte det behövs lika mycket under vintern. Då är ju fukt och mjukhet viktigare. Bra pris! Betyg: 4. 

 

Melvita, Extra Soft Foot Cream, 150 ml, ca 160 kronor. Franska Melvita köper jag gärna utomlands, gillar deras produkter. Den här fotkrämen är inget undantag. Har en tydlig doft av mynta och innehåller även macadamianötsolja och grapefrukt. Återfuktar fötterna riktigt bra och de känns otroligt mjuka och smidiga. Har varit riktigt bra nu när det är kallt ute. Håller verkligen mina fötter mjuka och jag passar också på att smörja även smalbenen en extra gång med denna. Otroligt skön! Betyg: 5. 

 

Frantsila Organics, Refreshing Foot Cream, 100 ml, ca 200 kronor. Detta är en klassiskt naturkosmetiskt märke från Finland och de baserar sina produkter på örter och läkeväxter. Fotkrämen är riktigt fräsch, men samtidigt vårdande. Har en mild och örtig doft av cypress som jag gillar. Återfuktar huden och håller fötterna mjuka och smidiga även nu i kylan. Svalkar samtidigt ned fötterna och håller dem fria från fnas och torrhet. Riktigt bra! Betyg: 4,5. 

fotkram2

 

English: I use foot cream all year around but during cold winters it’s even more important. Among these three all natural ones I prefer the one from French brand Melvita.