Flytande eyeliner. Det är så kul att eyeliners har blivit högsta mode igen inom  makeup! Jag hade alltid flytande eyeliner när jag var i 20-årsåldern och automatiska eyeliners som det kallades då, använde jag att måla över fula limkanter som blev när man hade lösögonfransar. (Mycket smink blev det när det var partydags 😉

Jag har börjat använda eyeliner igen efter typ 20 års uppehåll och har insett att det är ganska praktiskt. Man kan liksom måla över ev kladd från mascaran med en bra eyeliner!

couleur_ caramel eyeliner

Couleur Caramel, Eyeliner, 189 kronor är en liten burk med en pensel i. Själva penseln är ganska hård, den har liksom inga strån utan är mer som en applikator som är ganska smal. Färgen är Petrol som är en metallic blå som är skitsnygg! Den syns ganska bra om man enbart har den, men om man har lite grå/blå ögonskugga smälter den in väldigt snyggt. Hade dock klarat av ännu mer metallic-effekt tycker jag. Jag föredrar ju dock att måla denna ganska tjock för en mer dramatisk effekt. Hållbarheten är ok, tycker dock att den liksom “spricker” lite i färgen, ungefär som när färg torkar, ni vet. Däremot sitter den ju hela dagen och kvällen, så den lossar mest i “sömmarna”. Den här gillar jag även för att själva hållaren är lång så man får ett bra grepp. Finns i flera snygga färger. Betyg: 4. 

neve_eyeliner

Neve, Ink Me Eyeliner, Ankh, 139 kronor. Italienska naturliga sminkmärket Neve har ett stort sortiment och jag gillar särskilt deras läppstift. Den här eyelinern är liten och behändig och har en lila/grå/blå nyans som är matt, det blir alltså ingen glans till ögat. Samma typ av applikator som CC ovan, men den är lite smalare. Enkel att använda och bra hållbarhet på den här färgen. Gillar verkligen nyansen, svart kan ibland bli lite hårt, och nu blir det lite mjukare men samtidigt snyggt. Gillar den här! Betyg: 4. 

drhauschka_eyeliner

Dr Hauschka, Liquid Eyeliner, 179 kronor. Det här är en riktigt trevlig eyeliner med en supersmal pensel som ni ser på bilden. Det är inte svårt att måla en snygg eyeliner med denna. Och den passar ju perfekt om man enbart vill ha en tunn linje. Sen är det ganska lätt att måla på mer för att skapa en tjockare linje. Lite längre hylsa och bra skaft att hålla i. Bra svärta i det svarta, så eyelinern uppfattas definitivt som svart på ögonlocket. Också en bra eyeliner! Finns även i brunt. Betyg: 4,5. 

alverde_eyeliner

Alverde, Liquid Eyeliner, ca 30 kronor. Den här lilla är lite knepigare att måla med och har också den bredaste applikatorn. Här gäller det att vara säker på handen. Men så kostar den också bara 30 kronor, så kanske man inte riktigt ställa samma krav på denna. Men bra om man har en liten sminkväska! Tycker också att själva färgen inte är så svart som man skulle vilja, men den har hyfsad hållbarhet. Betyg: 3. 

eyeliner_swatches

Här har jag försökt swatcha nyanserna. Från vänster: Alverde, Dr Hauschka, Couleur Caramel och sist Neve. Jag vet att det är svårt att se, men kanske ger det en idé om tjockleken åtminstone.

 

Läs mer: 

• Makeupartisten Linda Öhrström tipsar om hur du fixar en snygg eyeliner. 

 

English: I’m quite happy to have found my way back to using liquid eyeliners again. Here are four I like, but the one from Dr Hauschka and the one from Neve will probably stay in my makeup bag the longest.