Recension: ekologisk deo. Även om jag har hittat flera favoriter när det kommer till ekologiska deodoranter efter mina snart 12 år av testande, så fortsätter jag att utforska fler! Här är en trio av naturliga och ekologiska deos:

 

Lavanila, Vanilla Water Deodorant, ca 150 kronor. Den här deon finns tyvärr bara att köpa i USA, så mitt råd är att be någon du känner som reser dit att köpa med sig en variant. Jag har testat flera sorter från Lavanila och gillat alla. Den här har samma formula, ett fastare krämstick som är enkelt att applicera, bara att dra denna i armhålan, som blir vit, och så håller den mig säker och väldoftande hela dagen. Just denna, Water, är lika bra när det gäller effektivitet, men jag är inte lika förtjust i själva doften. Den känns som en “fräsch” och “rentvättade lakan” typ av doft som tyvärr inte känns naturlig utan mer syntetisk. Icke desto mindre är detta en väl fungerande deo. Betyg: 4,2/5. 

 

Acorelle, Sensitive Skin Déodorant, 50 ml, 125 kronor. Klassisk deo-roll-on med en mild formula som fungerar på känslig hud. Mild doft av kamomill som känns nice, och det gör även själva formulan som inte är alltför blöt och kladdig. Jag tycker att den fungerar ganska bra, håller dåliga lukter borta och känns också som att den är ganska torr, men efter en heldag pallar den inte riktigt trycket efter 90 min yoga. Jag är dock inte superkänslig i armhålorna, så kanske passar denna inte mig allra bäst, men den är klart godkänd. Jag uppskattar dock alltid denna typ av enkla rollon – perfekt att ha med på resa och i gymväskan. Jag är definitivt sugen på att testa fler av Acorelles deos. Betyg: 3,8/5. 

 

The Ohm Collection, Orange Blossom Deodorant Cream, 50 ml, 250 kronor. Detta är en deokräm i en trevlig förpackning! Men skruvar på flaskan och då kommer pumpen upp och om man trycker kommer en mjuk och följsam kräm ut. Den doftar riktigt fin av apelsinblom och har en lätt konsistens så det är väldigt lätt att smörja in krämen i armhålan. Känns torr och behaglig i armhålan och doften är riktigt fräsch och trevlig. Tycker att denna deo klarar av en lång arbetsdag och även en 60 min powerwalk utan problem. Men ibland är det något som gör att den inte funkar. Jag tror att det kan bero på hur mycket kräm man applicerar, pumpen möjliggör allt från en liten ärta till en enkorna i storlek. All in all en bra och behaglig deo och jag gillar verkligen den lätta krämiga formulan. Men jag känner mig inte helt klar med testandet vad avser mängden för att verkligen få denna att funka optimalt. Betyg: 4/5.

eko-deo

Här är hela min lista med mina favoritdeos:

Mina 19 bästa naturliga och ekologiska deodoranter!