Ekologisk deo. Detta är ett mycket svårt ämne. Vi svettas nämligen olika, och vi påveras av hormoner och allt möjligt. Deos som funkar för mig, kanske inte funkar för dig. Men här har jag i vilket fall testat en trio som jag inte är superimponerad av.

Benecos, Deo Spray Aloe Vera, 75 ml, 85 kronor. Smidig plastförpackning med spray som är lätt att spreja i armhålan. Själva deo-vätskan doftar milt av aloe vera men också av alkohol. Det blir lite blött i armhålan till en början, men efter ett tag torkar den in. Jag brukar köra ett par sprut i armhålan. Känns mild och behaglig i armhålan, och håller mig fräsch ganska länge. Men jag känner mig inte helt säker hela dagen, tyvärr, eftersom den liksom brister efter ett tag. Den här deon är dock smidig eftersom man kan spraya på mer på em, tex innan ett kvällspass yoga. Vegan och certifierad enligt Bdih. Betyg: 3. 

ekologisk deo

Crystal Essence, Mineral Deodorant Roll-On, 66 ml, ca 35 kronor. Denna köpte jag på Whole Foods i Nyc förra året utan några förväntningar och jag hade heller inte kollat upp den innan. Milt doftande, ganska basic deo. Doftar riktigt fint av kamomill och grönt te direkt ut från förpackningen, men tyvärr håller denna inte mig särskilt fräsch så länge. Efter en heldag på jobbet och ett pass yoga på kvällen skulle jag säga att armhålan är riktigt sunkig. Betyg: 2. 

Dermosil Nature, Roll-On, 50 ml, 50 kronor. Bra praktisk förpackning med trevlig tjock kula i själva roll-onen. Doftar nästan inget, man kan ana en mild mjuk doft. Mild, utan alkohol men också tyvärr för mild för mig. Torkar hyfsat snabbt i armhålan, men jag håller mig inte fräsch med denna. Och absolut inte efter en dag på jobbet, eller ett pass yoga. Ecocert. Betyg: 2.

 

Läs mer: 

• Recension av ekologiska deodoranter från Mosters, Schmidt’s och Naturligdeo.se.

• Mina bästa ekologiska deos – varav krämdeon från Ecolicious är en av dem.

• Recension av krämdeon från Soapwalla. (4 i betyg.)

 

English: So here are three organic deodorants that I’ve tried, but I’m not all that impressed.