Ekologisk deodorant. Det är inte alltid lätt att hitta rätt deodorant. Men i denna trio är det en svensk deo som lyser klarast!

 

La Provencale Bio, 24 H Deodorant Fresh, 69 kronor.  Jag har testat denna deo i en annan mildare doft och hade förväntningar om att denna skulle vara lite bättre på att maskera svettdofter. Den har en härligt fräsch egen doft som är lite blommig och jag anar även mandel? Smidig kula, men förpackningen är svår att stänga. Känns inledande väldigt fräsch i armhålorna och klarar av att hålla mig fräsch ganska länge, faktiskt. Denna version är klart bättre än sin kompis Soft. Men den är ändå inte 100 %. Klarar inte de svettigaste träningspassen så bra som jag skulle önska. Men den är en bra budgetlösning som passar utmärkt om man inte behöver anstränga sig så mycket. Betyg: 3,5/5 

 

Sweden Eco, Deodorant, 205 kronor. Det här är Rosenseriens serie för killar, Sweden Eco som de lanserat tillsammans med Tony Irving. Men trots att det är en herrdeo så fungerar den precis lika bra för tjejer! Men det gäller ju att gilla doften och det gör jag. Kryddnejlika, sandelträ och lite tvålig fräschhet på toppen – gillar! Den här deon håller mig helt fräsch, släpper inte igenom några sunkiga dofter under dagen och pallar även svettiga sommardagar och ett yogapass. Jag älskar ju Rosenseriens vanliga deo “för tjejer”, men den här kommer jag absolut att köpa igen. Betyg: 4,2/5. 

 

Ljung of Lapland, Deodorant Fjällsippa, 159 kronor.  Jag har en favoritdeo från Ljung som heter Hjortronblom och som jag älskar. Hade därför höga förväntningar på denna kompisen som heter Fjällsippa. Doften är lite mer syrlig i denna deo, men annars är ju det mesta sig likt, från förpackning till känsla. Men tyvärr är denna inte lika bra på mig när det gäller att hålla undan svettdoften. Den brakar ihop när det blir för svettigt för mig, tyvärr. Där ser man vad viktigt det kan vara med “rätt doftkombination” för att hålla mig fräsch. Betyg: 3,5/5. 

naturlig deo

 

Här är min aktuella lista över bästa deodoranter: 

Bästa ekologiska deodorant – mina favoriter