Ekologisk kroppsskrubb. Jag är bra på att unna mig kroppsskrubbar – tycker ofta att huden känns mycket mer uppfriskad efter en bra avrivning. Och ja, man kan absolut göra sin egen hemma med naturliga råvaror från skafferierna om man vill spara på miljön. :)

 

C Skincare, Sugar Scrub, 200 ml, 245 kronor. Den här skrubben kommer i en tub och det är ju lite krångligt. Det är nämligen stundtals väldigt svårt att trycka ut skrubben ur tuben. Men när den väl kommer ut så doftar den väldigt trevligt av bland annat lavendel och citrongräs. Sockret bor i en härligt seg oljig pasta som är lite svår att massera in i huden om den inte hunnit bli varm. Men när skrubben är i gång så känns den bra mot huden och har lagom med riv. Gör huden len och mjuk och håller den också återfuktad tack vare oljorna. Hade denna kommit i en burk hade den varit enklare att använda. Å andra sidan är det också praktiskt med tub med snäpplock. Känner mig lite splittrad! Men gillar själva skrubben riktigt bra. Betyg: 3,8. 

 

Naturativ, Cuddling Sugar Scrub, 500 ml, 325 kronor. Den här bjässen är full av socker som gottar sig i en härligt doftande oljeblandning – tänk dig kola som möter vanilj typ. Härlig doft! Den här skrubben är lätt att ta upp med fingrarna och lätt att massera in i huden. Sockret river bra, utan att det blir för hårt på huden och gör huden mjuk och len. Men. Oljorna är så kompakta att det blir lite som att massera runt smör på kroppen. Om man står länge med riktigt varmt vatten så kan smöret lösas upp. Det betyder att man verkligen inte behöver smörja in huden efteråt, hehe. Huden är välinoljad. Något ojämn med andra ord. Betyg: 3,5. 

ekologisk skrubb

Apolosophy Eco, Body Scrub, 200 ml, 89 kronor. Söt liten burk med en vit massa som är ganska hård. Man får ta i med hårdhandskarna för att få upp något av skrubben i händerna. Den doftar milt av päron och känslan direkt är bra även om den är lite besvärlig att massera ut på huden eftersom den är så hård. Sockret river lagom och lämnar huden riktigt mjuk och slät och även återfuktad, tack vare en “vegetabilisk olja” (blir alltid skeptisk när den inte specificerad i inci, och det skulle kunna vara palmolja då, men vet alltså inte). Ecocert. Betyg: 3.5. 

 

English: These three sugar based body scrubs all have their challenges, but if I can only choose one, I’ll bring the one from Swedish brand C Skincare – the tube could come in use!