Ekologisk hudlotion. På sommaren och mellan säsongerna gillar jag att använda bodylotions. Här är tre som står hemma hos mig:

1. Esse, Light Body Moisturiser, 200 ml, 299 kronor. Gillar pumpflaskan som doserar riktigt bra. Mörk glasflaska som innehåller en ljus hudfärgad ganska lätt kräm. Doftar fräscht av spearmint, vanilj och lite ylang-ylang. Är lätt att massera in i huden, och låser genast in fukt i huden och mjukgör, utan att kännas för tung. Innehåller afrikanska ingredienser som rooibosextrakt, marulaolja och mankettiolja. Denna har passat perfekt under sommaren eftersom den är lite lättare. Och trots lättheten hålls huden mjuk och fuktad hela dagen. 91 % ekologisk. Betyg: 4,5.

2. B Com Bio, Moisturizing Body Cream, 200 ml, ca 200 kronor. Ganska trist plasttub som ändå är praktisk att använda. Krämen är halvfast, vit och doftar fräscht av ingefära och jag anar även citrus. Doften klingar av väldigt snabbt dock. Innehåller sheasmör och hasselnötsolja och går väldigt lätt att smörja in i huden. Tycker att huden blir mjuk och fuktad och att den faktiskt håller sig mjuk och fin hela dagen. Jag hittade denna på Magasin i Köpenhamn men jag har länkat till en brittisk sajt som säljer den. Ecocert. Betyg: 4.

3. Moonsun Organic, Body Lotion, 200 ml, 299 kronor. Härligt gulfärgad lotion som är ganska fast. Tar ett litet tag att verkligen smörja in den här, gissar att det är oljorna och sheasmöret som tar lite tid på sig. Men det är det värt, huden blir återfuktad, mjuk och skön. Och den känslan består under hela dagen. Doftar fantastiskt gott av rosmarin och citrongräs, en doft som känns fräsch och samtidigt mjuk och varm. Doften håller sig också länge, och man kan även “gnugga” lite på huden så kommer doften tillbaka. Hade önskat en pumpflaska, den är lite bökig att dosera ur. Och också ganska dyr. Betyg: 4,5. 

English: Review: I like a nice organic bodylotion when the weather is warmer and these three has helped me out this summer. Among them I prefer the one from Swedish brand Moonsun Organic, however the other one from South African brand Esse and French brand B Com Bio are also really good!