Ansiktsgrengöring – ekologisk. Här är tre trevliga rengöringar för ansiktet av typen rengöringsmjölk och rengöringskräm.

Jag har kommit på ett nytt trick när jag har använt dessa tre rengöringsmjölker: att inte bara massera runt lite grann och sen skölja av med vatten utan att verkligen massera, ja, nästan gnugga in krämen i ansiktet. Alltså massera in ordentligt – använd fingrarna – och massera länge. Detta mjuka gnuggande har lett till en helt annan hy. Mindre orenheter runt mina problemområden, mycket mer slät hud utan fnas och hårdheter. Så vill man slippa hålla på med många olika produkter (peeling och annat) så använd rengöringskrämen på ett nytt sätt. Ta dig tid att massera runt mjölken, och sen kan du börja gnugga, utan att ta i för hårt och slita i huden.

 

Kora Organics, Cream Clenaser, 100 ml, 299 kronor.  Älskar den här smidiga förpackningen, en plasttub med en pump som doserar ut en lätt kräm som har en mild, syrlig och lite fruktig doft. Krämen är lätt och masseras enkelt ut i ansiktet och den känns behaglig på huden, svider inte i ögonen och gör huden ren utan att lämna den torr. Lätt att skölja av med vatten, men den klarar inte att lösa upp smink med spf utan hjälp från en muslinduk. Detta är min dotters favorit! Betyg: 4/5. 

 

Annemarie Börlind, LL Regeneration Cleansing Milk, 150 ml, 299 kronor. Lyxig flaska i frostat glas med pump som doserar ut en lätt och rinning mjölk. Den doftar ganska mycket, och tyvärr ingen doft som är min favorit. Den är ganska stark och “parfymig”. Men bortsett från det, är det en effektiv mjölk som är behaglig på huden och bra på all lösa upp smink och annan smuts. Efteråt är det bara att skölja av med vatten och huden känns ren, återfuktad och mjuk. Precis som med de andra blir det extra bra om  man verkligen gnuggar in mjölken – då känns det hur orenheterna släpper från huden under fingrarna. Den här gillar jag – men är ännu mer sugen på att testa Börlinds rengöring i ZZ serien som är fri från doft. Betyg: 4,5/5. 

 

Phytomer, Cyfolia Bio Organic, Radiance Cleansing Cream, 150 ml, 325 kronor. Den här rengöringskrämen är ganska tjock men härlig. Den har en doft som känns “typisk syntetisk” men som är naturligt baserad. Jag tyckte doften tog över alldeles för mycket först, men nu har jag vant mig. Den här feta krämen var svår att hantera först, tyckte inte den löste smink så bra och efter att man sköljde av den så kändes det som att hälften satt kvar på huden. Men så när jag började “gnugga” i huden med denna så gick det mycket bättre. Den lämnar huden rent, slät och supernöjd – så länge du jobbar in den ordentligt. Betyg: 5/5. 

 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring – mina 26 favoriter