Ekologisk rengöringskräm. Ni slarvar väl inte med rengöringen? Särskilt vi som bor i storstad måste vara noga med rengöring, och även de som använder konventionell makeup – man vill ju gärna tvätta av sig silikoner och annat plast från ansiktet…

Jag har testat alla utom rengöringen från Naturativ, den har min kollega Lovisa satt tänderna i. Den vann dessutom bästa rengöring i Organic Beauty Awards häromåret.

 

Australian Bush Flower Essences, Purifying Cream Cleanser, 50 ml, 165 kronor. Liten smidig pumpflaska som är airless, och som doserar ok, man behöver minst ett par pump för att få tillräckligt. Vit fast kräm som ändå är lätt i känslan. Doftar milt, fräscht och lite örtigt. Specifikt för ABFE är att de använder växter och blommor från den Australiensiska floran och växter som man aldrig har hört talas om som Billy Goat Plum, Five Corners och Bottle brush – spännande! Som rengöringskräm är den ok, lätt att massera in i huden, den lösgör smuts och makeup men får tyvärr inte med sig envisa solkrämer och flytande foundations till 100 %. Känns mild och ska passa alla hudtyper. Gillar den lilla förpackningen – perfekt för resan! Betyg: 3,5. 

 

Naturativ, Cleansing Milk, 200 ml, 199 kronor.  Det jag fastnade för allra först med den här rengöringen var att den doftar så otroligt gott, milt men fräscht! Den är mjuk och len och tycker att den funkar bäst när jag trycker ut lite på en bomullspad och rengör ansiktet med den – och sköljer efteråt. Om man blöter huden och använder den som en “vanlig tvål” upplever jag att den inte rengör lika bra, vissa sminkrester kan finnas kvar på hyn eller hamna på handduken. Känns inte uttorkande och pluspoäng för doften, längtar liksom lite tills jag ska få använda den nästa kväll igen! Betyg: 4. 

 

Weleda, Almond Soothing Cleansing Lotion, 75 ml, 129 kronor. När jag hade testat klart den här insåg jag att jag redan testade den en gång för 2 år sen! Well, det har ju passerat ett antal produkter genom åren, det är inte så lätt att hålla reda på allt. Nätt aluminiumtub med kork som innehåller en härlig vit kräm som doftar ljuvligt av mandel – eller björnklister! Den är mild, lätt att massera in i huden och den ljuvliga doften känns faktiskt lugnande. Tycker den tar lite tid på sig att lösa upp makeup som tex foundation och när man sköljer av den känns det som att den sitter kvar ett tag. Dock fixas detta lätt av ansiktsvatten om man vill ha en lite mer “torr” och ren känsla efteråt. Den är mild så den passar dig med acne, eksem, irriterad hud eller rosacea. Eller mig när jag själv är inne i min obalanserade period. Bra pris! Betyg: 3,5. 

 

Föllinge, Cleansing Lotion, 100 ml, 245 kronor. Redig pumpflaska i plast med stor och bra kork. Ett pump doserar ut en vit, milt doftande ansikstkräm som är smidig i konsistensen. En klick kräm sitter fast på handryggen, så det är ingen lös rinnig mjölk. Doften är lite blommig men samtidigt fräsch. Lätt att massera ut i huden, rengör bra utan att torka ut huden. Inga problem att massera in krämen i ögonområdet, den tar lätt bort mascara och annat smink. En riktigt bra rengöringskräm, precis som jag gillar dem! Gillar också den lite unisex designen – vi skulle ju helt klart kunna dela på denna, maken och jag. Betyg: 4,5. 

rengoringskram

Läs mer: 

• Hannahs favoriter 2016 – bästa ekologiska ansiktsprodukter.

 

English: Can live without a really good facial cleanser. And here are four nice organic ones. The best? Seems to be a tie between the Swedish brand Föllinge and the Polish brand Naturativ!