Ekologisk deodorant. Det börjar kännas mindre desperat nu, livet. Det känns som om jag har landat i flera bra alternativ när det gäller ekologiska deodoranter. Det finns mao hopp! Dessa tre har jag testat under vinter/vår, alltså inte på svettig sommar. Just so you know.

1. Eilas, Deodorant Lindblom, 60 ml, 75 kronor. Svensktillverkad deo som doftar milt, man anar knappt doften av lindblommen. Torkar ganska snabbt, håller armhålan fräsch länge! Klarar en hel jobbdag med viktiga möten och ett yogapass på kvällen helt utan problem. Det är bara ibland som den inte håller måttet, kan inte svara på varför. Hormoner? Mens? Kryddig mat? Innehåller alun. (Förpackningen har uppdaterats sen jag fick min, så de nya ser annorlunda ut.) Betyg: 3,9.  

2. Neal’s Yard Remedies, Lavender & Aleo Vera Deodorant, 100 ml, 125 kronor. Spraydeo som doftar fräscht av lavender och aloe vera. Torkar snabbt och känns behaglig. Men efter en heldag så håller den inte riktigt måttet. Lukten av sunkig armhåla tränger igenom och jag känner mig tyvärr ofräsch. Dock funkar denna som ett komplement till tex deon ovan. Som ett dofttillskott eller extra förstärkning. 🙂 Fri från aluminiumsalter. Bra pris! Betyg: 3.

3. Bio Beauté by Nuxe, 24 h Refreshing Deodorant, 50 ml, 145 kronor. Denna har jag använt i flera år men den har varit svår att få tag på i Sverige. Nu har den gjorts om lite grann och även fått nytt utseende. Och den funkar lika bra som tidigare, om inte bättre! Fräsch, lite kryddig doft av lavendel och mynta. Torkar ganska snabbt och håller armhålan väldoftande en hel dag. Den lovar att hålla mig fräsch 24 timmar och ja, till nästa morgon funkar den alldeles utmärkt. Behaglig och mild, funkar när man är nyrakad utan att den svider. Jag känner mig trygg med denna. Helt fri från aluminium och även alun. Betyg: 4,5.  

ekologisk deo

English: Review: Among these three natural deodorants I prefer the one from French brand Bio Beauté by Nuxe. Smells great and keeps me fresh 24 hours!