Ekologisk duschkräm. En naturlig duschgelé är bra att ha i badrummet om man vill bli ren utan att huden blir knastertorr (som ju många konventionella duschgeler kan åstadkomma.) Här är en trio som har testats hos mig och familjen i vår:

 

Urtekram, Body Wash, Soft Wild Rose, 200 ml, 69 kronor. Den här rackaren var poppis här hemma, den tog slut i ett nafs! Det är en prisvärd löddrande duschgel som är i princip genomskinlig och lätt i känslan. Har en mild men trevlig doft av blommor som känns liiiite “tantig” om ni förstår vad jag menar? Men, den gör verkligen sitt jobb – gör rent utan att torka ut och ger en fräsch känsla när man duschar. Inte min favoritdoft, gillar de andra från Urtekram bättre. Men den kommer säkert att åka ned i korgen fler gånger! Betyg: 3,5/5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Beauty Sleep Shower Oil, 200 ml, 295 kronor. Detta är en duscholja och antingen gillar man det, eller så gör man inte det. Jag gillar! Den fina flaskan har en pump och oljan är lätt att massera in i huden. Ger en liten anings lödder, eftersom den blir lite lätt mjölkig mot huden. Doftar ljuvligt! Verkligen en lugnande och varm doft som man önskar ska hålla i sig länge i kroppen. Gör rent, lämnar inte huden torr, utan enbart mjuk och härlig. Lyxig och härlig! Betyg: 4,5/5. 

 

Weleda, Almond Sensitive Skin Body Wash, 200 ml, 99 kronor. Jag har testat alla Weledas body washer och älskar dem! Men denna är lite annorlunda, den är till för känslig hud och därför har den inte så mycket doft. Det är alltså en vit lätt lotion, ingen gelé, och den löddrar lite, lite. Den känns mycket mild mot huden, vilket ju är perfekt när man är känslig, och skulle även tänka mig att den är perfekt för små barn. Har en väldigt mild doft av mandel som är fin, men i mitt tycke är den för mesig. Jag vill ha mer av en aromatisk upplevelse i duschen, så att man antingen piggnar till eller känner sig lugn och harmonisk. Denna doft väcker inga känslor hos mig, tyvärr. Betyg: 3/5. 

 

LÄS MER: 

Bästa ekologiska duschkräm