Ekologisk deodorant. Det är så himla härligt att det kommer så många nya ekologiska deos! Alla är dock inte superbra.

 

Sante, Goji Power Deo Spray, 100 ml, 169 kronor. Ett typ av vatten med olika eteriska oljor och annat som man sprayar i armhålan som doftar ganska sött och fruktigt. Det blir ju automatiskt blött i armhålan och det känns som att det tar lite tid att torka upp. Jag har bara testat denna under några dagar, men jag klarar inte mer för den är tyvärr så dålig. Det luktar sunk i armhålan ganska fort, och den där doften hänger liksom kvar länge. Den är inte effektiv helt enkelt. Möjligen praktisk om man skulle behöva bättra på under dagen. Betyg: 2,5/5.

 

Schmidt’s, Natural Deodorant Sensitive, Geranium, 92 gram, 169 kronor. Den här är framtagen utan bikarbonat som många kan reagera på, och bra för dig med känslig hud. Jag är egentligen inget superfan av geranium (pelargon) men den här doften är helt ok. Jag kan gå runt på jobbet en dag och fundera på vad det är som doftar så gott! 🙂 Det är ett krämigt, fast stick som man drar i armhålan och som känns mjukt. Håller armhålan hyfsat torr, håller borta svettdoft bra tycker jag, och klarar ett yogapass på kvällen. Jag hade låga förväntningar på denna, jag tänkte att den inte skulle klara pressen. Men det gjorde den, bättre än väntat. Om den är lika bra som de “vanliga” sticken från Schmidt’s? Nej, inte riktigt, men jag kommer absolut att fortsätta använda denna. Betyg: 3,8/5. 

 

Bruns Frisörer, nr 08, Deodorant, Frisk Cypress, 70 ml, 189 kronor. Stor glasförpackning med rollerball, större en vanliga deos. Fräsch och ganska mild doft av cypress och citrus – gillar! Smidig att applicera, torkar hyfsat snabbt i armhålan och håller mig fräsch länge. Men tyvärr klarar den inte en svettig sommardag med efterföljande yoga på kvällen. Alltså, jag luktar ju inte svett, men jag luktar lite sunkigt i armhålan. Jag hade höga förväntningar på denna, då jag läst många fina omdömen om den och vet att den har en stor fanbase, men för mig lirar den tyvärr inte så bra som jag hade hoppats. Det är absolut en bra deo, men jag tycker inte att den bättre än Care Of Gerd eller Under Cover Agent som påminner om denna. Finns i en doftfri variant också för de som är känsliga. Betyg: 3,5/5. 

ekologisk_deo

Läs mer: 

Bästa ekologiska deodorant – mina 18 favoriter

English: Among these three deos I prefer the one from American brand Schmidt’s. It works well, though I’ve tried better ones.