Ekologisk bodyscrub.  Man gillar ju att peela kroppen fri från döda hudceller nu och då och jag är lite petig när det gäller body scrubs har jag märkt. Här är en trio som har gått varm hos mig i vinter:

 

Rosenserien, Body Scrub, 200 ml, 300 kronor. Den här kroppspeelingen från svenska Rosenserien är verkligen riktigt trevlig. Den doftar friskt av citrus (kommer från litsea cubeba) och är som en krämig lotion med knappt synliga korn i sig. Man kan lätt bli lite vilseledd av den först eftersom man knappt känner av några peelingkorn. Men sen känns det ordentligt på huden, utan att det blir för mycket. Peelingkornen kommer från pimpsten och är finmalda, så de ger bra effekt på huden. Lätt att fördela ut och massera ut på kroppen. Gör genast sitt jobb, huden mjukgörs och den är inte uttorkande. Bra! Betyg: 4/5. 

 

Maria Åkerberg, Body Scrub, 200 ml, 169 kronor. Jag har ju testat Maria Åkerbergs salt scrub med doft av vit choklad och den är ljuvlig och lyxig men detta är något annat. Jag får en mer sportig och unisex känsla som inte är lika lyxig. Krämen känns lite som en gel och det känns också lite löddrande på huden. Doftar fräscht av grapefrukt och kanel och peelar bra, kornen (från aprikoskärnor) är tydliga helt klart så den gör sitt jobb avseende exfolieringen. Men det är väl känslan efteråt på huden som inte känns lika lyxig. Jag fattar att detta är en annan typ av peeling, perfekt för de som inte vill känna sig inoljade. Men den är inte riktigt min grej. Betyg: 3,5/5. 

 

Vagheggi, Bio + Body Scrub, 200 ml, 485 kronor.  Först stannade jag till vid namnet på märket. Jag hade svårt att förstå och uttala det, vilket så klart leder mig till att göra research. Märket är italienskt, så om man tänker sig att man säger Vagheggi (vagedji) på italienska så låter det mycket bättre. Ordet betyder längta, vilket ger märket en fin romantisk touch. Så till själva peelingen. Skulle kunna säga perfekt. Perfekt konsistens på krämen, perfekt hårdhet i peelingkornen (som kommer från mangosteen frön), lagom mild och söt doft, perfekt i konsistensen, lätt att massera på huden och perfekt resultat. Huden blir verkligen silkesmjuk, ej torr, utan återfuktad, trots att den inte innehåller oljor. Multo bene! Men dyr. Betyg: 5/5. 

 

Läs mer: Bäst i test: ekologisk body peeling: 

Bäst i test: ekologisk bodyscrub