Naturliga rengöringar. Här är en brokig trio med helt olika typer av ansiktsrengöringar. Min kompis Frida har hjälpt mig att testa Plant Apothecary och jag har testat de andra två.

 

Leahalani, Kalima Coconut Cream Cleansing Powder, 100 ml, 549 kronor. Det här är en otroligt väldoftande produkt; ett lätt rostfärgat pulver som man blandar med vatten och masserar in i ansiktet. Ju mer vatten man har och ju bättre man blandar pulvret, desto smidigare blir pastan. Det är bra riv i den, så det är inget jag skulle använda dagligen, men mer som en veckovis peeling. När man masserar in pastan i ansiktet så blir man lite brun, men det är enkelt att skölja av. Huden lämnas sen med en otroligt fin lyster – borta är all förhårdnad och alla orenheter. Huden känns ren och samtidigt återfuktad. Den här kan också användas som mask, då låter man bara rengöringen sitta kvar i ansiktet lite längre. Innehåller bland annat vattenaktiverat C-vitamin, rispulver, kokosmjölk, guavafrukt och olika typer av lera. Betyg: 5. 

 

Plant Apothecary, Rice & Clean Gentle Facial Cleanser, 120 ml, 250 kronor. Stor glasburk med pulver som man blandar med vatten och pastan som blir sen masserar man in i ansiktet. Innehåller bland annat kamomill och det doftar inte gott. Alldeles för stark doft av kamomill och andra kryddor man förknippar med mat. Svårt att få till en bra konsistens. Blir mer som en behaglig peeling (använder man den som det känns den ganska bra). Tar inte bort smink. Och absolut ingen ögonmakeup. Lämnar en fet yta efter sig. Man behöver ett ansiktsvatten för att få bort det sista. Eller tvätta sig med annan rengöring. Tyvärr ingen höjdare. Betyg: 2,5. 

 

Aromatica, Orange Cleansing Sherbet, 180 gram, 420 kronor. Detta är en härlig salva-aktig sufflé från K-Beautymärket Aromatica som gör hudvård som är baserad på naturliga ingredienser, men som innehåller syntetiska ingredienser också. (De har ett par Ecocert-produkter i sitt sortiment.) Sorbén doftar fräscht av apelsin men också syntetiskt och lite plastigt. Man masserar in en klick på torr hud och så löser den upp orenheter och makeup enkelt. Man tillsätter sen lite vatten och då blir den lite mjölkig och sen är den lätt att tvätta av. Det rekommenderas dock att man ska använda ytterligare en rengöring efter denna, och det förstår jag för det känns som att det är något av en hinna kvar på huden. (Det är ju en K-Beauty-produkt och de använder ofta just double clenase, alltså 2 olika rengöringar efter varandra.) Jag har svårt att betygsätta den eftersom den å ena sidan känns bra och gör rent, men å andra sidan känns den plastig och lämnar en skum känsla efter sig. Jag går på mittenspåret. Betyg: 3. 

rengoring

Läs mer: 

• Fantastiska ansiktprodukter från Hawaii – Lehalani.

 

English: Here is a trio of cleansers and it seems like the Coconut Cleanser from Hawaiian brand Leahlani is the best. Smells great and really gives the skin a totally new surface!