Ekologisk ansiktsrengöring.  En bra naturlig och ekologisk rengöring för ansiktet är viktigt för mig och min rutin. Jag föredrar oljor och krämer och här är tre varianter jag har testat i sommar och höst.

Tata Harper, Softening Cleanser, 125 ml, 935 kronor. Detta är en rengöring för känslig hud och det intressanta är att det är en skummande rengöring. Älskar flaskan i glas, älskar pumpen och gillar också konsistensen. Som en seg vit och halvlös gel som saknar doft, men man anar ändå något. Appliceras på huden och den löddrar en anings, och känns faktiskt riktigt bra. Rengör huden bra och är lätt att skölja av och huden känns inte alls torr. Den svider inte i ögonen, tar lätt bort spf och ögonsmink och känns på det stora hela riktigt bra. Men, jag dras inte till den utan väljer hellre krämiga och oljiga rengöringar (föredrar Tata Harpers Oil Cleanser.) Min dotter (tonåring med obalanserad hud) älskar denna och använder den dagligen. Så rekommenderas även till den obalanserade och orena och feta huden! Dyr. Betyg: 4/5. 

 

Kora Organics. Gentle Cleansing Oil, 150 ml, 449 kronor. Den här glasflaskan är riktigt lyxig och innehåller är 2 olika faser; en ogenomskinlig del och en grumlig del och när man skakar ihop dem blir det som en ljus mjölkig och lite oljig vätska. Doftar ljuvligt av geranium och är lätt att applicera i ansiktet. När man masserar runt känns den bra men när man sen sköljer av den tycker jag dock inte att den klarar av att lösgöra spf eller mascara. Det är som att det är för lite olja? Oklart varför denna inte funkar så bra för mig, men kanske att den skulle funka som ett första steg. Jag behöver verkligen följa upp med ett micellärt vatten efteråt. Den här var något av en besvikelse, tyvärr. Tycker att Koras Cream Clenaser är bättre än denna, och funderar på om just denna passar en annan hudtyp än min mogna/torra/känsliga. Betyg: 3/5.

 

Urbanic, Tokyo Cleanser, 150 ml, ca 320 kronor. Söt pumpflaska i plast och ut kommer en klassisk ansiktsrengöring i krämform. Halvfast konsistens med en söt doft (blommor och godis typ?) och ganska tjock. innehåller bland annat tsubaki olja (camelilla), probiotika, risstärkelse och niacinamide. Lätt att massera ut, lösgör allt, från seg spf till smink. Lika lätt att skölja av och lämnar huden mjuk, ren och återfuktad. En suverän rengöringskräm som passar min hud perfekt. Kan även användas som återfuktande mask, men det har jag aldrig testat. Betyg: 5/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska ansiktsrengöringar: 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring