Ekologisk ansiktsrengöring. Jag är väldigt noga med att tvätta mig med ansiktsrengöring på kvällen, eftersom jag gärna vill bli av med smuts som ansamlats på huden och även smink. Här är tre som jag har testat:

 

Neal’s Yard Remedies, Soothing Starflower Cleansing Milk, 185 ml, 265 kronor. Den här pumpflaskan är i plast och inte glas som många av NYR:s produkter brukar vara. Har inget emot det alls, faktiskt. Den är framtagen för känslig hud, och är fri från alla irriterande ämnen och från doft. Krämen som kommer ur är typ vit och typ fast men ändå lätt i konsistensen. Den känns ganska “fet” och är lätt att massera ut i ansiktet. Den lösgör smuts och smink enkelt, och sen är det bara att skölja av med vatten, eller torka av med blöt ansiktshandduk. Det känns som att den lämnar en hinna kvar på huden. En del gillar det, det innebär ju att huden inte torkas ut, men en del gillar ju en mer “clean” känsla. Då är det mycket enkelt att göra en double cleanse, och tex använda ett micellärvatten efteråt. Det viktiga är ju att man blir ren, och att huden inte blir irriterad och det lyckas den bra med. Minus för hinnan, plus för att den är så mild men ändå effektiv mot smink (inget som svider i ögonen) och smuts. Betyg: 4. 

 

Jurlique, Purely Age-Defying Nourishing Cleansing Oil, 200 ml, 239 kronor. Den här pumpflaskan (plast) innehåller en olja som är lätt, snabb i konsistensen och känns “torr” och som man lätt masserar ut på torr hud. Där lösgörs smuts och smink och solskydd utan problem, och man kan enkelt skölja av allt efteråt med vatten. Man kan också tillsätta vatten under själva masserandet för att göra oljan mer “tvålig”, vilket en del gillar som har svårt för oljerengöring. Doftar ljuvligt av lavendel! Huden känns fräsch, blir ren, inget som svider i ögonen och det blir heller inte kladdigt i ögonen av oljan. Jag gillar verkligen att använda den här! Denna kan man också kombinera med andra rengöringar för double cleanse om man vill! Betyg: 5. 

rengoringar

Madara, Cleansing Milk, 200 ml, 185 kronor. Jag är lite konfunderad över den här produkten. Madara gör fantastisk hudvård med en avancerad och modern känsla, men den här rengöringsmjölken är verkligen medioker. Jag får inte riktigt ihop det? Hur som helst; smidig pumpflaska i plast och krämen som kommer ur är vit och har en tydlig doft av alkohol och typ söta blommor. Känns trevlig i ansiktet, och rengör huden bra från smuts och smink. Svider inte i ögonen. Lätt att skölja av, och huden lämnas ren och känns inte uttorkad. Men den är väldigt trist. Och jag gillar inte riktigt att den är så tjock och fast i konsistensen, det är ju ingen milk, utan mer en kräm? Inget fel på den alls, men inte heller särskilt toppen och den starka alkoholdoften känns inte så lockande. Hoppas verkligen att Madara kommer med lite mer spännande rengöringar. Betyg: 3. 

 

English: I never ever cheat with my evening cleansing. And I always use an effective one that is easy to use. Among these three I prefer the one from Australian brand Jurlique, and the one from NYR is also really nice!