Ekologisk ansiktsmist. Finns det något skönare än att spraya sig med en härlig mist? Jag använder mist dagligen, efter rengöring och före serum/olja. Här är en trevlig trio med ansiktsvatten som jag har testat i sommar.

 

Om-Se, Probiotic Hydrating Face Mist, 100 ml, 545 kronor. Snygg svart flaska i glas som ser väldigt trevlig ut i badrumsskåpet. Återfuktande mist med bland annat probiotika, hyaluronsyra, aloe vera och glycerin. Misten är doftfri men har ändå en liten hint av freshness från pepparmynta. Bra sprut så det kommer en ordentlig dusch – perfekt på en armslängd avstånd. Ett bra regn som når ansiktet, som känns tydligt fuktad. Dock innehåller denna trollhassel, pilbark och aha-syra som är lite för aktivt för min hud, så den reagerar med att bli irriterad. Tror att detta ansiktsvatten skulle passa bra för en hud som är mer tålig, och en fetare hud, inte en känslig torris som mig. Har alltid haft svårt för trollhassel, gissar att jag är känslig för det helt enkelt. Betyg: 3,5/5. 

 

Ljung of Lapland, Ansiktsvatten Neroli Mist, 100 ml, 149 kronor.  (Flaskan på bilden är en mindre resevariant.) Alltså, jag älskar neroli! Och jag älskar nerolivatten! Den här lilla glasflaskan har jag behövt gömma för min dotter som också älskar nerolivatten. Förutom den underbara doften och den nätta glasflaskan med bra sprayfunktion, så mättar det här vattnet huden direkt. Innehåller enbart nerolivatten, inget annat. Återfuktar och fräschar upp huden och förbereder den för kommande produkter. Perfekt att applicera olja över eller fuktserum. Underbart! Och enkelt. Betyg: 5/5. 

 

Nottnuit, Haze, Protecting Face Mist, 100 ml, 808 kronor. Den här svarta glasflaskan är otroligt vacker – Nottnuits flaskor är alla handgjorda och alla är olika – och jag hade höga förväntningar på den här misten, med tanke på priset. Men den lever inte riktigt upp till förväntningarna. Dels själva sprayen, sprutet är inte så fint, utan ganska grovt. Man får inte den där lyxiga känslan av ett härligt regn som ramlar ned i ansiktet. Doftmässigt är det svårt att fånga doften… men jag uppfattar frisk gurka som dunstar ganska snart. Innehåller bla kakaoextrakt, pre- och probiotika, gurka, björkvatten och hyaluronsyra. Det känns väldigt bra på huden, som återfuktas och känns fräsch länge. Så den har verkligen en härlig effekt på huden och lever upp till löften om att den skyddar huden. Men jag hade önskat en lyxigare känsla och en härligare doft. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska ansiktsvatten: 

Bästa ekologiska ansiktsvatten