ekologisk ansiktsmask

Ekologisk ansiktsmask. Jag är ganska dålig på att använda ansiktsmasker. Jag glömmer av det och för det mesta kommer jag på det sent på kvällen och då ids jag inte. Men jag har blivit bättre, främsta orsaken är att jag ser vilken bra effekt det har på min hy. Nyårslöftet för 2011 är att köra mask minst en gång i veckan. Dessa tre står hemma hos mig just nu:

1. Dharmazone Sabisands Eco Hydrating Mask, 50 ml, 297 kronor. Bra praktisk förpackning med en smart pump. En ganska fet creme som appliceras på huden, gärna efter en scrubb, och som får sitta på huden i ca 20 minuter. Den ”stelnar” något efter ett tag, men är lätt att tvätta av och lämnar huden otroligt återfuktad – vilken skillnad! Innehåller bland annat sheasmör, argan, jojoba och gurkört. Doftar underbart. Betyg: 4,5.

2. Luxsit Enrich Magic Moisturising Facial Mask, 50 ml, 465 kronor. Söt burk och fin gyllengul färg på denna creme. Lätt att applicera, fin och behaglig konsistens, som en tjock men fluffig creme. Masken matar huden helt klart omdelbart, och efter att man har sköljt av den efter ca 20-30 minuter har huden verkligen fått sig en boost och blivit babymjuk och slät. Doftar fräscht och funkar också att sova med. Betyg: 4.

3. i+m Naturkosmetik Special Care Facial Mask, 30 ml, 295 kronor. Praktisk pumpförpackning, lite kletig konsistens på masken. Det känns genast att huden reagerar och stramas upp. Masken stelnar efter ett tag och torkar. Lätt att tvätta av och lämnar huden mjuk och ”ny”. Doftar lite skarpt vilket är lite jobbigt när masken sitter så länge på huden. Betyg: 3,5.