Var köper man ekologisk skönhet i Berlin?

Jag besökte Berlin i somras, en av mina favoritstäder i Europa, spännande historia, laid back och soft, massa mysiga ställen att äta på, enkelt att hitta massa ekologisk mat, kläder och ekologisk och naturlig skönhet. Här är en liten guide till dig som ska till Berlin och inte vill missa chansen till bra shopping inom naturkosmetik:

belladonna1

Belladonna Naturkosmetik

Bergmanstrasse 107. Den här butiken har legat här i flera år, men sen jag var här sist har den dels vuxit i storlek och den har även blivit mycket mer inspirerande. Här finns allt man kan tänkas behöva; kroppsvård, solskydd, hårvård, ansiktsvård, spa-produkter, tvålar, eterisk olja, handdukar och annat.

belladonna2

De säljer ett 70-tal märken, många tyska men även internationella märken. Sminket står framdukat på bordet! Gillar att det inte är så trångt, så att man har gott om plats att se sig omkring.

belladonna-berlin

Och nästan en hel vägg med dofter och parfymer! Här stod jag och sniffade ett ganska bra tag 🙂 Tycker absolut att Belladonna är värd ett besök, och Bergmanstrasse är väldigt mysig med flera söta butiker och mysiga caféer.

dm-berlin

DM – Drogerie Markt

Detta är en jättestor kedja som har butiker på massor av ställen i Berlin (och hela Tyskland, även i Österrike). Butiken på bilden hittar ni på Bergmanstrasse och den är “normalstor”. Här finns allt från Weleda till Lavera men också en del mindre nischmärken. Notera dock att allt på DM inte är eko/naturligt, utan de säljer “vanliga” märken också.

alverde

Spana in DM:s eget naturkosmetiska märke Alverde. Här ser ni sminket. De har annars allt man behöver i form av kropps- och hårvård, ansiktsvård och specialprodukter. Mycket prisvärt, tex kostar en tvål ca 15 kronor och en ögonskugga kan du få för ca 40 kronor. På DM kan du också handla en del mat, godis och dryck.

 

Fler tips på ekologisk beauty-shopping i Berlin: 

• Rossmann – en annan typ av apotekskedja som liknar DM och som också har ett eget märke som heter Alterra. Inte lika stort sortiment av eko, men det ligger på flera ställen i Berlin så har du 10 minuter över tycker jag absolut du ska titta in.

• Amazingy – butik med noga utvalda märken som jag tyvärr inte hann åka till. Den ligger lite utanför centrala delarna, men man tar sig enkelt dit med t-bana. Här kan du spana in alla heta märken inom smink, doft, hår och ansikte. Det blir definitivt ett besök nästa gång!

• Denns Biomarkt – en kedja med primärt mat, grönsaker och chark mm, men de har också en riktigt bra skönhetsavdelning. Finns på flera platser i Berlin.

 

Missa inte heller sötaste butiken Wheadon i Berlin, Mitte:

Ekologiskt shoppingtips i Berlin: Wheadon

Och missa inte heller LPG Biomarkt i Berlin:

Shoppingtips Berlin: LPG Biomarkt