Ekologiskt smink – mina favoriter! Jag är en flitig användare av kajal och jag gillar bäst när de är bruna, pigmenterade och mjuka. Här är några av de bästa ekologiska och naturligt baserade kajalpennor som jag har testat under de senaste 10 åren:

cc_kajalpenna

Couleur Caramel, Eye Pencil.Den här kajalpennan är riktigt bra. Fin nyans av mörkt brunt, inte för ljus/röd och inte för mörk/svart. Denna är lagom hård för att fästa och lagom mjuk och lätt att måla med. Följsam på ögonlocket, och har också bra pigment och bra hållbarhet. Jag har den närmast fransrötterna på det övre ögonlocket, som en naturlig eyeliner. Betyg: 5/5. 

hynt_kajal

Hynt Beauty, Forte Hugh Definition Eye Liner,Brown. Fiffig och ganska lång kajelpenna med en mjuk suddare i korken. Färgen är en perfekt brun och inte för varm och inte för kall eller mörk. Lagom mjuk, lätt att måla ut på övre ögonlocket, och kajalen har bra hållbarhet (alltså sitter den bra på huden och suddas inte ut direkt.) Lång = otroligt dryg! Betyg: 5/5. Maria_Akerberg_Eyeliner_Cold_Dark_Brown-600x600

Maria Åkerberg, Eye Liner, Cold Brown.Kajalpenna från svenska märket Maria Åkerberg i en superfin mörkbrun nyans som jag gillar jättemycket. Halvmjuk penna som är lätt att måla med och som ger riktigt snygg effekt på ögat. Bra hållbarhet, suddas inte direkt på ögonlocket och väldigt lätt att använda. Betyg: 4,5/5. 

lilylolo_brown

Lily Lolo, Eye Pencil, Brown. Mörkt brun kajalpenna som blir väldigt snygg runt ögat och ser naturlig ut. Mjuk, vilket betyder att den är väldigt lätt att använda och lätt att måla ut på ögonlocket. Lätt att även sudda ut och använda som ögonskugga om man skulle behöva. “Blöder” en del om det är varmt och svettigt, men passar perfekt under det kallare halvåret. Bra pigment. Betyg: 4,5/5. 

Benecos-Natural-Kajal-brown-600x600

Benecos, Natural Kajal, Brown. Den här kajalpennan är i en färg jag inte annars gillar, lite mer varmt brun med rött i sig, den är nästan lite åt aubergine! Lätt att måla med, har bra pigment och också bra hållbarhet och stannar länge på huden. Gillar! Och grymt pris! Betyg: 4,5/5. 

 

neve_brown

Neve, Pastello Natural Eyeliner, Brown. Den kajalpenna är ganska mörk i färgen, skulle säga mörkbrun som drar åt dramatiskt svart. Väldigt lätt att använda, eftersom den är lagom hård. Bra pigment och bra hållbarhet på huden. Pennan är lång och dryg och har ett bra pris. Betyg: 4,5/5. 

 

Läs mer om mina bästa ekologiska mascaror: 

Mina 13 bästa naturliga och ekologiska mascaror