Det är HELT otroligt att det snart är ett år sen vi arbetade med min bok Hello Glow som allra mest. Mitt manus var nästan färdigskrivet och fotografen Nicolina Knapp höll på att fotografera alla bilder.

Här ovan ser ni min bloggkollega Maya Nestorov – hennes blogg hittar du här – som jag hyrde in för att få hjälp med alla matbilder i boken. Jag är ju ingen matstylist, och har inte jobbat med recept och mat innan på det viset och det kändes så tryggt att ha med Mayas vana händer i arbetet. Här är vi hemma hos Nicolina och försöker få lite ordning.

glowmat

Här slängde jag ihop en ganska söt sallad om jag får säga det själv 🙂 En variant av den här bilden (Nicolinas variant, detta är min mobilbild) kom med i boken. Och salladen var väldigt god! (Bladgrönt, fetaost, polkabeta, tomater, pumpafrön och havssalt.) Sånt som huden blir glad av.

DSC_1272

Maya hade också gjort dessa underbara raw bollar! De gula med smak av mango, och de röda med smak av hallon och lakrits – alltså! Så himla goda. Man kan säga att jag och Nicolina slogs om resterna när vi hade fotat klart. Även dessa fina är med i min bok. Och receptet hittar du här. 

bokbilder2

Jag fyllde lätt bilen med dessa olika påsar med mat, burkar, blommor, tallrikar, dukar, korgar… Det är SÅ MYCKET jobb för att få till bra bilder och styla dem så att de ser extra trevliga ut.

nicofotar3

Här fotar Nicolina solskydd när vi var på Strandbaden i Falkenberg – där hade vi tur som fick rum, det var typ fullbokat när vi var där första veckan i augusti förra året. Men det var superfint – kolla in mer här.

nico_fotar1

Och här pillar Nicolina lite med oljor och serum som också är med i boken. Här är vi på superfina Dufweholms Herrgård i Sörmland. En ljuvlig oas, så fint! Läs mer om vårt besök här.

 

Läs mer: 

• Så gick det till när vi fotograferade omslaget! 

 

English: Some behind the scenes from when we shoot pics for my book Hello Glow last summer!