Recension: Calm Serum och Serenity Cream för känslig hud från S5 Skicare

S5 Skincare har funnits några år, jag testade ett grymt serum för flera år sen, och sedan dess har märket fått en ny kostym; nya förpackningar i svart glas och ny design på ytterkartongerna. S5 Skincare är skapat av Laura Rudoe som också är “mamma” till Evolve Skincare, som jag också gillar.

Jag har testat ett ansiktsserum och en ansiktskräm som verkligen kom väl till pass när jag fick någon typ av allergisk reaktion i huden tidigare i våras, med torr, blossande röd hud. När man är känslig i huden vill man bara ha lugn och ro, men ändå inte enbart använda en mild salva – här är ett perfekt kit! Dessa två produkter lugnade min hud direkt, och har verkligen hjälpt till att balansera min hud under sommaren.

s5-calmserum

S5 Skincare, Calm Serum, 30 ml, ca 690 kronor. Smidig glasflaska med pump som doserar ut en vit tunn lotion som doftar milt av godis och mandel. Serumet är lätt att applicera i huden och slurp säger det! Innehåller hyaluronsyra (som inte är en syra som fräter, trots namnet, utan som är en fuktgivande ingrediens som hjälper till att återfukta på djupet) och extrakt från svampen fårticka som ska hjälpa huden att lugna huden. Serumet återfuktar verkligen mycket bra, vissa dagar har jag enbart använt detta till natten. Andra dagar känner jag att det inte räcker, utan att huden behöver mer. Huden har också hållit sig mjuk och helt utan det pansar av grovhet som jag ibland kan känna på sommaren. Hudtonen känns utjämnad och hudens struktur är fin – det enda jag saknar är lite mer lyster. Men för känslig hud är detta ett riktigt bra fuktgivande serum. Betyg: 4,5. 

s5-cream

S5 Skincare, Serenity Cream, 50 ml, ca 600 kronor. Glasburken innehåller en härlig kräm som har lite samma doft, mjuk mandel och kanske vanilj eller något annat sött. Krämen är lite mer “elastisk” och småseg och riktigt härlig i konsistensen. När serumet behöver hjälp på dagen så blir krämen pricken över i:et. De kompletterar verkligen varandra! Det blir som ett extra lager fukt och mjukhet i huden som håller sig smidig hela dagen och kvällen. Gillar! Krämen på egen hand känns först uppstramande och lite stiff, men det är som att den mjuknar och smälter långsamt in i huden. En riktigt härlig kräm för känslig hud som ändå vill ha mycket fukt. Betyg: 4,5. 

 

Sammanfattningsvis: En lyxig duo som verkligen har tagit jättebra hand om min hud när den var i extra mycket behov av lugn. Återfuktar huden riktigt bra och håller huden fri från rödhet och irritation. Extra bra att den har hållit huden i så mjukt skick, jag har sluppit hårdhet och grovhet i huden som annars dyker upp hos mig på sommaren. Bra produkter som jag gärna återkommer till om huden skulle vara i behov igen.

 

Läs mer om den naturliga hudvården från Evolve: 

Testat: fuktserum och ansiktskräm från Evolve