Nyligen var jag i Göteborg och besökte Skönhetsfabriken som är en skönhetssalong, gym och frisör i ett och som ligger inne i Clarion Post Hotel. Jag har varit på event på Skönhetsfabriken tidigare, när jag var chefredaktör för Metro Mode, och vi hade smygläsning av magasinet där. Himla mysigt, snyggt och fräscht. Den här gången fick jag vara kund och uppleva en ekologisk ansiktsbehandling med produkter från Esse, som specialiserat sig på probiotisk hudvård.

skonhetsfabriken

Skönhetsfabriken kan man få ekologiska ansiktsbehandlingar med Esse, M Picaut och Maria Åkerberg. Men de erbjuder också mer avancerade behandlingar som IPL (laser), akupunktur och olika peelingar. De säljer också hudvård, smink och hårvård. Kolla in hela behandlingsmenyn här.

esse ansiktsbehandling

Ledsen för grumlig bild, men det är lite svårt att fota i mörka salongsrum. Här ser ni terapeuten Anna Westerlind som just har applicerat en ansiktsmask på mig. Behandlingen började med rengöring (Esse Sensitive, en av mina favoriter – läs här) och en peeling som doftade ljuvligt av citron. Esse har speciella produkter som enbart används under behandlingar och Anna använde flera av dem på mig.

Efter rengöringen var det dags för analysen. Anna tittar då närmare på huden och noterade ganska snart att jag är känslig, här ser man hur röd jag är i ansiktet. Jag har kommit att bli känslig i huden de senaste 2-3 åren, oklart varför (kanske för att jag testar mycket produkter, kanske för att jag har blivit känslig för något annat invärtes, kanske för att jag stressar mycket, who knows) och Anna såg direkt att jag reagerade på beröring.

Förutom känslig hud, har jag en blandhud som går mot torr och med yttorrhet. Jag har känt mig stram och torr på sista tiden, kanske pga att det har blivit höst, kanske för att jag har slarvat med mina invärtes oljor – glöm inte att fukta på från insidan! Läs mer här.

Vi pratade om vikten av att gå till en terapeut och verkligen får en analys av huden. Jag tjatar om det varje gång jag skriver om ansiktsbehandling, men det är väldigt viktigt. Själv tycker jag att min hud är tålig, jag upplever inte själv att min hud är känslig, vilket betyder att jag riskerar att välja fel produkter för min hud. Och Anna bekräftar att det är vanligt att många gör felaktiga egna analyser av sin hud.

Jag fick också beröm – huden runt ögonen var väldigt fin, och där noterade Anna ingen torrhet alls. Kanske har mitt försök med att bli bättre på att använda ögonkräm fallit väl ut? Jag har ju noterat lite linjer… läs mer här.

Efter analysen fick jag ansiktsmassage och den var verkligen ljuvlig, det märktes att Anna verkligen kunde “känna” alla mina muskler och vilka som var stela eller behövde extra massage. Massagen sätter ordentlig fart på blodcirkulationen i ansiktet vilket gör hudcellerna glada men också hudens byggstenar elastin och kollagen.

esse_pro_produkter

Här ser ni några av de professionella salongsprodukterna från Esse som användes; Enzym Exfoliator, Clay mask, Intensity mask och Facial Massage Cream som Anna använde när hon gjorde massage på mig. Här kan ni kolla in det professionella sortimentet. 

Efter massagen fick jag uppleva Esse Plus Intensity Mask som var helt galen, som om huden försattes i ett helt annat tillstånd, huden bara sög i sig och kändes liksom inkapslad i en helt annat värld. Vet att det låter knasigt, men det var en superkrämig (rich?) mask som man känner direkt att den går ned i huden och stöttar och agerar. Sen lade hon även på lite lermask, Clay Mask på vissa delar i huden. Den löser upp orenheter på ett effektivt sätt i ansiktet.

Under tiden som masken verkar får jag massage i händer, armar, axlar och dekolletage. Återigen, Annas massage är verkligen något extra, en av de bästa jag upplevt.

Avslutningsvis fick jag Esses stjärnprodukter, Serum + och Eye Contour Cream +. Direkt efter behandlingen är jag lite rosig och på mina känsliga kinder syntes en del röda prickar. Men känslan på huden var helt makalös. Sammetslen, plumpad, djupt återfuktad. Och på kvällen när mina rodnader hade dämpats, hade jag en otrolig lyster i huden, hudtonen var utjämnad och fukten var helt fenomenal.

Dagen efter valde jag att strunta i foundation, så fin var huden i både ton och lyster!

Tja, vad ska jag säga? Detta var i stort en fullkomligt underbar behandling. Mycket beror så klart på produkterna, men en bra terapeut är ju också väldigt viktigt för att det ska kännas bra. Jag brukar ofta rekommendera alla att gå på salong och ge sig själv en behandling, huden får alltid en nyttig analys, man ger sig själv lite egentid att njuta och huden får sig ett härligt lyft.

 

English: I visited the beautiful beauty salon Skönhetsfabriken in Gothenburg recently and tried a facial with organic products from the South African brand Esse. And it was truly wonderful!