Jag har börjat längta efter att gå och lägga mig eftersom jag har så många härliga produkter på nattygsbordet numera! Det är produkter som hjälper mig att snabbare komma till ro, tack vare att de innehåller olika eteriska oljor. Det är också produkter som gör sovrumsmiljön trevligare och mina händer, armar och ben lite mindre torra!

Många har svårt att sova, och får vi inte tillräckligt med sömn har våra celler svårare att ägna sig åt reparationsarbete. Huden mår mycket bättre om den får tillräckligt med sömn, precis som hjärnan och hjärtat. Jag tycker alla borde ge sig själva fler sovtimmar i present.

nyr_pillow_mist

Beauty Sleep Body Butter är ett ljuvligt bodybutter från Neal’s Yard Remedies som genast lugnar ned mig. Jag trodde detta var lite på skämt första gången jag testade, men jag sover verkligen som en liten gris efter att jag har smort in mina armar och händer med denna. Doftar fullkomligt ljuvligt. En gammal favorit som jag alltid vill ha i sovrummet.

Goodnight Pillow Mist är en spray som man kan spruta lite runt sängen innan det är dags att natta sig. Den har också en ljuvlig och mycket behaglig doft, utan att det blir för mycket. Det känns otroligt lyxigt och mysigt att spraya med denna på kvällen. Den här produkten är med på Neal’s Yard Remedies topp-10 lista i UK och jag fattar verkligen varför.

tisserand sweet dreams

Dr Organic har precis lanserat den här pillow sprayen som heter Sleep Therapy och som doftar underbart av lavendel. Inte lika lyxig glasflaska som NYR, men den funkar ändå bra att spreja med.

Den lilla rollerballflaskan innehåller en eterisk oljeblandning från det brittiska aromaterapi-märket Tisserand, som är döpt efter skaparen, Robert Tisserand. Han är expert på just aromaterapi och eteriska oljor och har skrivit böcker i ämnet. Han har flera olika blandningar och denna rollar man på handlederna och så hoppas man på Sweet Dreams.

night_delight_sleep

Tyska märket Night Delight Organics fokuserar många av sina produkter på vila, nattsömn och återhämtning. Det är ju ytterst sympatiskt. Jag testar just nu denna härliga kroppsolja, Deep Relaxing Body Oil som doftar fantastiskt, och som återfuktar huden bra. Älskar den här snygga svarta glasflaskan. Återkommer snart med en längre recension på denna.

Calming Sleep Balm är en härligt fet och oljig salva som är väldigt skön att smörja in händerna med och även att gnugga in i nagelbanden. Särskilt nu när det är lite kallare ute. Att sen ligga ned på rygg, kupa händerna över näsan och bara andas in dofterna från lavendel, mandarin, geranium och kamomill – det är direkt lugnande.

 

Man kan säga att mina kvällsrutiner är on point just nu. Hoppas detta kan inspirera någon där ute som har svårt att komma till ro och svårt att sova. Jag lever efter dessa regler också i sovrummet:

• Ingen TV.

• Ingen mobiltelefon, padda eller dator.

• Sköna, fräscha sängkläder som bidrar till välmående och en bra känsla. Har bytt ut våra syntetiska täcken till duntäcken och det känns ju väldigt mycket naturligare och trevligare.

 

Läs mer: 

• Tips för dig som har problem att sova. 

 

English: I have so many wonderful products by my bed side nowadays. And they all help me unwind, and fall asleep much easier.