TORR HUD PÅ SOMMAREN? 

En av de vanligaste frågorna jag får på bloggen kommer från tjejer som klagar på torr hud, och att de aldrig hittar något som återfuktar tillräckligt mycket. Jag brukar alltid tipsa om att man måste fukta huden även på insidan också. VATTEN i första hand. Men en matsked linfröolja, eller annan färdigblandad olja till frukost varje dag kommer ge effekt ganska snart.

Hannah

TORRT HÅR PÅ SOMMAREN? 

Ska du hänga mycket vid havet eller på andra varma ställen kan det vara bra att skydda håret från att bli riktigt torrt och frissigt. Pool och saltvatten gör ju också sitt till. Ett tips är att använda ett spraybalsam som skyddar mot värmen. Rahuas spraybalsam doftar ljuvligt och fungerar som UV-skydd och verkar återfuktande.

organic_bronzers

FUSKA MED BRONZER

När sommaren är här brukar jag ta fram mina bronzers. Många är rädda för att använda dem och att det ska bli för mycket och för mörkt. Men använder man bronzern som en rouge och borstar den på kinderna och lite utåt mot kindbenet och kanske en liten dutt på nästippen, så skapar man snabbt en solkysst fräsch look. En av mina favoriter är Rms Beautys Buriti Bronzer som är krämbaserad.

ekologisk after sun

INVESTERA I EN AFTER SUN

Om du är flitig på att smörja in dig efter sol, gärna både på eftermiddag och innan läggdags, så kan du få en bränna som håller längre. Eftersom du håller huden fuktad – huden behöver all hjälp den kan få under sommaren! – så är risken mindre att du flagar. Dessutom håller sig huden smidig och mjuk. Testa till exempel Alga Maris after sun med sheasmör i.

vattenmelon-recept

Kolla in Maritas smarta trick med vattenmelon här.

NJUT AV SMART FRUKT

Visste du att vattenmelon innehåller ett ämne som heter lykopen och som skyddar huden naturligt mot solen? Det rekommenderas inte att enbart använda det som solskydd, men man kan gärna äta mycket under sommaren – det är ju bra för huden!

 

Läs mer om vattenmelonens fördelar här:

Ladda kroppen med starka färger.