Letar du efter en naturligt baserad doft utan syntetiska kemikalier till din man? Här är några tips på naturliga parfymer för herrar eller för dig som gillar mer “manliga” dofter: Bilden ovan är från tyska naturliga parfymhuset Florascent. Jag har själv flera av deras 100 % naturliga dofter som jag älskar.

 

Florascent, Vetyver, 15/60 ml, 395 /715 kronor. Så här beskrivs den:

Den eleganta doften för Sportsmen. Den subtila ädelträliknande noten av vetiver är konstfullt omsluten i en sträv och fruktig fläkt av grapefrukt och den varma hjärtnoten av galanga.

 

 

My Tao 5

My Tao, Fünf (5), 30 ml, ca 250 kronor. 96 % ekologisk och beskrivs så här: 

Parfym som är dominant och aromatisk med noter av bitterdoftande trä och inslag av galbanum, ingefära och lime. I fin glasflaska med sprayfunktion och med lock av trä.

 

florame-eau-de-toilette-fresh-wood

Florame, Fresh Wood, 100 ml, ca 350 kronor. 100 % naturlig. Så här beskrivs den:

Fresh Wood kännetecknas av en fruktig huvudnot och en blandning av citron och pomeransblad. Hjärtnoten presenterar sig sött och blommigt, kombinerat med en friskets boost av grapefrukt, lavendel och litsea cubeba. En mild, träig basnot av vetiverrötter, cederträ och patchouli kompletterar denna parfym perfekt.

 

Pur Eden, Eau Des Fjords, 50 ml, ca 250 kronor.  Certifierad av Cosmos Organic och beskrivs så här:

Denna parfym är helt i harmoni med naturen och har inspirerats av fjordar. Kraftig och fräsch av de eteriska oljorna av mentol och verbena. Samtidigt lugnande och stimulerande.

aesop-online-frangrance-tacit-edp-50-ml-c_2

Aesop, Tacit, Eau de Parfum, 50 ml, 1 050 kronor. Inte riktigt 100 % naturlig, och beskrivs så här:

Tacit is at once familiar in its citrus notes and distinctly contemporary in liberal use of Basil Grand Vert. And as the title implies, somewhat elusive in character – more readily experienced than articulated. The formulation was born of two key inspirations: the fresh notes found in traditional colognes; and the culture, topography, and fragile, perfumed vegetation of the Mediterranean coast.