Miljövänligt nagellack. Man kan välja bland ganska många olika typer av nagellack i dag. De vattenbaserade lacken belastar så klart miljön minst, men de som är 4-free och 5-free (fria från bland annat toluene, formaldehyd, dibutylftalater (DBP) och syntetisk kamfer) är bättre än konventionella, som i bästa fall är 3-free.

Benecos lack är 5-free och denna heter Sharp Rosé, 9 ml och blir din för enbart 69 kronor. Kolla in det här. Det beskrivs som ljusrosa, men tycker nog mer att den är väldigt ljust rosa/beige-metallic med guldskimmer i. Jag gillar verkligen nyansen, den brukar jag ta till när jag inte orkar med mycket färg och bara vill se “städad” ut på naglarna.

Här har jag målat ett lager och hållbarheten är helt okej, naglarna ser snygga och fräscha ut i ungefär 3-4 dagar. Borsten är bra och lätt att använda, det är svårt att misslyckas också med denna nyansen. Benecos har fler snygga lack, jag kommer troligen testa fler av dem.  Har du någon favorit?

Nyfiken på fler miljövänliga nagellack?

Vattenbaserat nagellack från Acquarella.

Vattenbaserat lack från Suncoat. 

Sommarfärg från Kure Bazaar.

English: I really like this 5-free nail polish from German budget brand Benecos. The shade is so handy when you want a quick touch up and it makes you look polished and clean 🙂