Ekologisk duschkräm. Här är en trio gröna förpackningar som jag, Sofia och Andrea har testat i duschen.

Dermosil, Nature Body Wash, 250 ml, 62 kronor. En ofärgad, geléig duschkräm i tub. Vid applicering är den väldigt svaglöddrande, men tar effektivt bort all smuts utan att torka ut huden. Man känner sig ren och fräsch efteråt. Ger ingen speciellt lyxig känsla då den varken är krämig, löddrig eller väldoftande. Jag irriterade mig lite på tuben, för det samlas en massa vatten mellan locket på tuben och själva tuben, som blir rätt skabbigt efter ett tag. En bra vardagsduschkräm skulle jag säga. Milt doftande, och säkert bra för känslig hud. Innehåller tyvärr cocamidopropyl betaine. Prisvärd. Betyg: 3.

eko duschkräm

Urtekram, Shower Gel Aloe Vera, 245 ml, 59 kronor. Detta är definitionen på en no-frills produkt. Den är färglös, nästan doftlös och löddrar inte överdrivet mycket. Men – den tvättar rent, torkar inte ut huden och kommer i en praktisk och ganska robust pumpflaska. Så om man inte vill mer än bli ren i duschen på ett billigt och miljövänligt sätt så är det här en perfekt duschkräm. Betyg: 3.

Saach Organics, Green Tea & Aloe Vera Shower Gel, 250 ml, ca 140 kronor. Trevlig pumpflaska som är lätt att använda i duschen. Duschkrämen är brun till färgen, ganska lös i konsistensen och doftar riktigt fräscht av aloe vera och grönt te. Löddrar ganska bra och gör rent utan att kännas torr på huden. En riktigt trevlig duschkräm utan tveksamma ingredienser och som är 100 % naturlig. Betyg: 4. 

ekologisk duschkräm

Läs mer: 

• Recension av duschkräm från Victoria of Sweden, Eco By Sonya och Weleda med mandel.

• Recension av duschkräm från Estelle & Thild, Weleda Arnica och Care of Gerd (favorit!)

• Recension av duschkräm från Moonsun, Neal’s Yard och Naturligtvis – alla 5:or!

English: Among these three natural shower gels I prefer the one from British brand Saach Organics. It smells nice and cleans the skin without making it dry.