Ekologisk hudvård. Detta är en trio produkter som passar dig som har problem eller som behöver en skjuts eller tillfällig boost i huden. För mig har de varit underbara nu i vinter.

 

1. Barefoot Botanicals, SOS Rescue Cream, 75 ml, 140 kronor. En riktigt trevlig creme som genast mjukgör huden och lugnar den. Den är som en vanlig hudlotion i konsistensen, så den överraskar verkligen och levererar riktigt bra skydd, trots lättheten i konsistensen. Doftar milt och känns mjuk och skön. Vårdar, mjukgör och har jättebra hållbarhet. Jag har testat den på mina torra smalben – utmärkt resultat – och även i ansiktet, både som dag- och nattcreme. En riktigt bra universalcreme! Betyg: 4,5. 

 

2. Herbfarmacy, Skin Rescue Balm, 30 ml, 130 kronor. Underbar salva som har varit toppen i vinter. Doftar härligt fräscht och örtigt. Salvan är oljig och smälter in i huden och gör den förvisso blank inledningsvis, men det går över och det är inga problem att sminka över det blanka. Mjukgör ansiktet, skyddar och vårdar på djupet. Jag har använt den både till dagen och natten och den har verkligen lugnat och gjort huden elastisk. Jag har också vaknat med mjuk och fin hud dagen efter 🙂 Betyg: 4,5. 

 

3. Egyptian Magic, All Purpose Skin Cream, 118 ml, 399 kronor. Lika trevlig på händerna som i ansiktet. Innehåller enbart naturliga ingredienser och smälter härligt på huden. Huden blir först blank av salvan, men den absorberas snart. Jag har läst flera recensioner på denna, och många vittnar om att de blivit bättre i huden, bland annat personer med acne. Honung är ju antiseptiskt, så det kan vara värt att prova. Min dotter har denna på kinderna nu under vintern och den skyddar väldigt bra. Jag gillar den på nagelbanden och i ansiktet ger den huden en fantastiskt fin lyster. Betyg: 4,5. 

 

English: This fantastic trio of skin savers is the best I’ve tried in a long time. Works wonders on dry skin and protects, nourishes and softens. Wouldn’t part from any of them!