Det lettiska varumärket Mossa gör ekocertifierad hudvård till plånboksvänliga priser. 

Naturligt Snyggs chefredaktör Hannah Sjöström har testat flera av produkterna i Mossas sortiment säger så här om varumärket:

– Jag är jätteglad att det finns så bra naturlig hudvård i en lägre prisklass. Det är ett jättebra första märke att testa om man är ny inom eko-världen och för yngre personer. Jag räknar med att min dotter blir ett Mossa-fan inom ett par år. 

Här har vi samlat alla recensioner på Mossa-produkter från Hannahs blogg:

mossa-bb-cream-1024x735
Mossa, Skin Perfector, BB Nude Tinting Moisturiser, Soft Beige

Håller huden fuktig under hela dagen och ger också fin lyster till huden utan att den blir skimrig. Det står att den ska ge matt täckning och det stämmer ju så klart, men jag tycker nog att fukten i den ger lyster och grundar man som jag med en ansiktsolja, så blir det fint.
Betyg: 4 

 

 

mossa-faceoil-1024x683


Mossa, Vitamin Oil Cocktail Facial Oil

Den här ansiktsoljan blev snabbt en riktig favorit. Den gick snabbt in i huden utan att kladda och gjorde huden mjuk och återfuktad snarare än oljig. Funkar utmärkt att använda för sig själv och i kombination med dag- och nattkrämen från Mossa. Den innehåller tio olika oljor, bland annat från hallon och havtorn som är vitaminrika. 
Betyg: 4,5

 

eko_micellar-1024x828

 

Mossa, Micellar Water
Fin flaska med smidigt lock. Baserat på vatten och innehåller även rosvatten. Doftar inte, och rengör huden bra. Huden känns också uppstramad efter användning vilket en del gillar, men jag vill gärna tvätta av mig med vatten efteråt. Eller återfukta. Bra att den är doftfri. Certifierad enligt Ecocert. Bra pris.
Betyg: 4

 

 

mossa-1024x909


Mossa, Youth Defence Moisturising Antioxidant Day Cream

En lätt dagkräm som snabbt absorberas av huden. Gillar den smidiga konsistensen och att huden känns återfuktad utan att bli kladdig. Ganska neutral, men trevlig doft. 
Betyg: 4

Mossa, Youth Defence Restoring Night Cream
Precis som dagkrämen är denna nattkräm relativt lätt och går snabbt in i huden utan att bli kladdig eller fet.  
Betyg: 3,5

 

mossa-age-1024x762

Mossa, Age Excellence Day Cream
Det här är en ganska lätt dagkräm, med en lätt behaglig doft, som går in supersnabbt och ger huden en matt yta. Den matta ytan passar utmärkt som grund för att lägga sin make up. Men jag föredrog personligen att lägga några droppar olja som bas innan jag applicerade krämen, för att få en mjukare, mer följsam känsla under dagen.
Betyg: 3

Mossa, Age Excellence Night Cream
En vit, ganska lätt nattkräm som innehåller antioxidanter från bland annat fläder, och som ska fungera utslätande. Krämen har en lätt, behaglig doft, går in mycket lätt i huden och lämnar den mjuk och följsam. Jag har inte haft några problem med plitor och andra orenheter under testperioden, mina torrhetsrynkor har inte varit så påtagliga och huden har känts elastisk.  
Betyg: 3,5

Klicka här för att se hela Mossas sortiment >>>