Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan ställer vi frågor till chefredaktören för Naturligt Snygg, journalisten, bloggaren och författaren Hannah Sjöström – bloggar här – i artikelserien vi kallar ”Min skönhet”. Hannah är aktuell med sin nya bok ”Hello Glow – vägen till strålande hud”. 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– Mascara (just nu testar jag en från Couleur Caramel), ögonfransböjare (min kommer från Makeup Store), concealer (Hynt Beauty) brun kajalpenna (Lily Lolo). Det ligger ofta också små minisar med parfym där i, och ett läppglans (Maria Åkerbergs Peachy Dream) och en ”partyögonskugga” (Rms Tempting Touch TT 76) om man måste gå från jobb till fest lite snabbt.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– Hm, kanske 20 minuter på morgonen med ansiktet, sminket och håret. Och på kvällen lika länge, eftersom jag lägger mycket tid på ordentlig rengöring, toner, serum och kräm eller olja över det. Försöker få till en rogivande ritual på kvällen med ansiktsmassage. Så typ 40 minuter om dagen. Vissa dagar mer, om jag kör peeling, mask och sånt. Eller när man ska på galej och sminkar sig i evigheter, haha.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?

– Ögonfransböjaren är ett verktyg som många verkar vara rädda för, men det finns ingen anledning att vara det. Den böjer upp fransarna så att mascaran sitter snyggare och sen har man grymma fransar hela dagen. Jag skulle aldrig klara mig utan den – mina fransar är ljusa och ganska raka, så med ett litet kläm längst ut på fransarna så böjs de upp naturligt och snyggt. Ett annat knep är att spraya en toner eller mist över ditt ansikte under dagen, så att du ser lite härligt daggfräsch ut, eller dewy som det heter på engelska. Jag gillar tex Rosenvattnet från Loelle, White Tea Mist från Neal’s Yard Remedies och Refreshing Mist från Moonsun. Och över en full make är det riktigt snyggt att spraya en bra mist för extra glow.

hannah_glow6

När känner du dig som allra snyggast?

– Efter en god natts sömn! Eller när man har fått rosiga kinder efter ett yogapass, eller en löptur i skogen. Men jag känner mig ju också helt galet snygg när jag blir sminkad av proffs – det är en sån härlig upplevelse!

Vilka är dina favoritmärken?

– Oj! Det finns så många! Men okej, här kommer några inom ansiktsvård: Neal’s Yard Remedies, Bamford, Tata Harper, Madara, Leahlani, Juice Beauty, Esse, Nuori, Pai, May Lindstrom Skin, Aurelia Skincare, The Organic Pharmacy, Estelle & Thild… Inom smink; Rms Beauty, Ilia, Vapour, Hynt Beauty, Inika, Kjaer Weis, Nvey Eco, Lily Lolo för att nämna några. När det gäller hår är det Bruns, John Masters Organics, Less Is More, Reverie och Rahua.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Mascara! Jag har ljusa ögonfransar och mina ögon behöver verkligen definitionen av mörkare fransar. Och min mascara hänger liksom ihop med ögonfransböjaren! Min favorit just nu är Long Lash från Inika och Nocturne Mascara från Hynt Beauty. Solskydd! Just nu testar jag Madaras nya med spf 30 och flera från Bioregena och annars är Biosolis favoriter. Sen skulle jag bli glad om jag fick ansiktsvatten och en ansiktsolja (gärna Hydrating Rose Oil från Neal’s Yard Remedies tex) eller ett serum i mitt ansikte varje dag.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Allt solande! Jag var stammis på solarierna på högstadiet. Allt det solandet har gett mig solskador som ligger och lurar under hudytan hela tiden. Och att jag inte skyddade mig på 90-talet när jag låg och stekte på medelhavsstränder och under backpackandet i Australien och Nya Zeeland i början av 00-talet. Helt galet! Solskador kan man inte reversera i huden, de finns där för alltid och mina solskador syns som små bruna pigmentfläckar i ansiktet som dyker upp när jag får färg. Därför är jag så noga med att skydda mig. Sen är jag inte så snygg i gula slingor i håret, haha!

solhatt

Vad lägger du fokus på i din make up?

– Foundation, för att få en jämnhet i hudtonen och ett snyggt fuktmättat glow. Jag gillar tex Juice Beautys foundation som verkligen bidrar med fukt i huden, Zuii Organics som är riktigt bra, liksom Nvey Eco och en annan favorit är Rms Beauty. Mascara för att få definition på ögonen – här är en bra lista på några som funkar bra – och så ögonbrynen – för att få en snygg ram. Just nu testar jag Brow Pomande från Plume som är enkel att fylla i brynen med. Har jag mer tid blir det alltid fräschare med rouge och concealer.

Vad är skönhetslyx för dig?

– Ett besök på spa. När man kan få såsa omkring i badrock, sippa på en grön jos och lyssna på spa-musik. En skön kroppsbehandling som jobbar på att få ned en i varv. Att få slappna av riktigt ordentligt och bli ompysslad. Och inte känna att man har en tid att passa eller en middag man måste snygga till sig inför. En ansiktsbehandling är också så himla lyxigt! Jag älskar ju tex Tibetansk Faceliftmassage som jag får hos Tant Raffa – somnar varje gång!

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Jag har i flera år varit helt besatt av i Jennifer Lopez. Hennes hud är heeeelt galen. Inte konstigt att jag nämner henne i båda mina böcker – JLo-glowet som jag ständigt jagar! Jag är ofta inne på hennes instagram och deep-lajkar bilder, haha. Jag är också kär i Arizona Muse, Gisele, Miranda Kerr, May Lindstrom, Josie Maran, Linda Rodin och Christy Turlington, för att nämna några.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Man brukar säga att ett snyggt och fixat hår är viktigare för ett första intryck än en snygg makeup. Så att lägga lite tid på håret brukar löna sig. När jag gör det får jag alltid mycket fler komplimanger ”Vad snygg du är!” och då har jag ansträngt mig lite extra med hårtvätt och ordentlig styling. Men annars kommer man långt på ett par snygga solglasögon!

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– För mig är sambandet väldigt tydligt. Äter jag socker, mycket mjölkprodukter, gluten eller dricker vin syns det direkt i huden dagen efter. Och om jag anstränger mig och optimerar kosten med mycket grönt och tar mina kosttillskott regelbundet syns det också med en helt annan lyster i huden. När jag regelbundet tar invärtes olja, mitt kollagenpulver och zinc är huden extra glad.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Ja, självklart! Syntetiska ämnen som finns i många konventionella skönhetsprodukter är inget jag vill ha på min hud. Det duger inte. Känns sunkigt med petrokemiska restämnen – för att inte tala om hur omodernt det är! Och det ger ingen näring till huden. Jag vill bara ge det allra bästa – och mest aktiva – från naturen till min hud.

hello-glow-hannah-1024x742

Läs Hannahs skönhetstips för en strålande hud i nya boken ”Hello Glow”.