Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här gången har vi snackat med vår bloggare Hanna Göransson som är en stor matinspiratör och som driver bloggen Hur bra som helst! Hanna har skrivit boken Friendly Food som är fullspäckad med vackra bilder och goda och nyttiga recept.

 

Berätta om din bok!
– Jag tror på att varje individ behöver hitta sitt eget välmående. Vad som är det bästa bränslet för kroppen är individuellt och att hitta rätt väg är verkligen en spännande resa som pågår hela livet, eftersom både kropp och själ förändras med tiden. Med den grundfilosofin skapade jag boken Friendly Food. I boken finns nästan 80 recept med allt från pajer och lasagne till chokladbomber och godis. Alla är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. Din kropp är det finaste du har, jag vill uppmuntra alla att känna den uppskattningen och ge sin kropp vad den vad den vill ha och behöver. Det här är ingen en bok med ja- och nejmat, du behöver själv hitta den mat du gillar och mår bra av. Förhoppningsvis kan mina recept inspirera och hjälpa dig att finna vägen dit! Fyll hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och tillåt dig att vara kreativ – även i köket!

 

Vem tror du boken skulle passa?
– De flesta, faktiskt! Jag vet både flera barn, unga, medelålders och äldre som uppskattar och använder boken. Vilket är fantastiskt roligt!

 

Ditt favoritrecept i boken?
– Bröden! Älskar bröd.

 

Vad är viktigt när det gäller kost och mat enligt dig?
– Att det är lustfyllt! Jag försöker att så mycket som möjligt laga mat som gör mig glad både när jag lagar och äter den. Välmående inifrån och ut, helt enkelt.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– För mig är det viktigt och på ett sätt ganska naturligt. Eftersom jag gillar att äta mat som får mig att må bra, så visar det sig oftast automatiskt i positivt bemärkelse på ”skönheten” också. Jag märker även på en gång på min hy om jag ätit något som kroppen inte gillar eller mår bra av. Jag har börjat lära mig att se mönstren vid det här laget. Huden är ett fiffigt organ på det viset, som ofta väldigt tydligt visar när det är något som inte är helt hundra.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Ögonfransböjare!

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Allt mellan 15-40 minuter beroende på hur mycket tid jag har på mig. Har jag lite extra tid gillar jag att lägga den på att göra något fint med håret – lägga i några lockar, fixa en fläta eller göra en enkel uppsättning.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Att värma ögonfransböjaren med en hårblås några sekunder innan du böjer upp ögonfransarna gör underverk! Passa bara så den inte blir för varm, det är inte skönt.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag precis tränat, duschat och gjort mig fin för dagen/kvällen.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– Åh hjälp det är så många! Både necessär och badrum är fyllt av favoriter. Men ett snabbt axplock är The Organic Pharmacy, Lily Lolo, Juice Beauty, Nvey Eco, RMS Beauty och Care of Gerd.

 

ekologiskt_smink_hurbrasomhelst.se_

 

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Handkräm!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Den klassiska tonårsgrejen som jag egentligen tycker är rätt gullig i efterhand: helt fel färg på foundation och överplockade bryn.

 

Vad lägger du fokus på i din makeup?
– En bra bas, fransar och snyggt glow i form av highlighting.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Jag har under en period haft lite sömnstörningar, så en ordentlig natts sömn är rejäl skönhetslyx för mig. Annars gillar jag att ta mig tid för en varm dusch med skrubbning av både kropp och ansikte, sedan lägga en ansiktsmask och avsluta med att smörja in mig med en härlig kroppsolja.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Egentligen alla vackra kvinnor runt om mig. Min mamma, mina systrar och mina vänner.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Här kommer en klyscha, men glädje och harmoni. När jag känner mig glad, lugn och tillfreds känner jag mig helt klart extra snygg. I mer ytlig bemärkelse gör en lätt touch av en fin skugga på globlinjen och strax intill fransarna tricket. För mig passar en varm lite bronsaktig färg jättefint och lyfter verkligen hela looken.

 

Valerie Aflalo: “Det känns naturligt för mig att välja eko för mitt yttre”

Alexia Kafkaletos: “Jag skulle inte klara mig utan mandelolja”

Nina Campioni: “Jag är superpeppad på en grön detox”

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>