Meny

Livsstil

Jag har blivit med luftfuktare!

Jag fick en luftfuktare i julklapp! Vet inte om ni ser på bilden, men det är lite ånga som kommer från den? Det var svårt att fota, men den avger alltså en liten “stråle” av vattenånga och den här använder jag under natten. Jag har haft problem med att jag vaknar på nätterna och är otroligt torr i halsen och har svårigheter att svälja. Och så har jag sovit dåligt generellt ett tag och har hört många som har förbättrat sin sömn med hjälp av luftfuktare.

Under vintern är det ju extra torrt både ute och inne (i vår lägenhet är det otroligt torrt, tvätten torkar på tvättstället i ett nafs!) och den där lite fuktigare och kallare luften som maskinen avger är riktigt behaglig. Och jag sover faktiskt bättre de dagar jag använder den under natten. Vattenbehållaren fylls och sen håller den sig igång hela natten fram till morgonen. Enda nackdelen är att man måste fylla på den underifrån, man kan alltså inte bara hälla vatten i den ovanifrån, utan måste ta loss själva vattentanken, vända på den och sen fylla på. (Verkligen i-landsproblem, men det gör att jag ibland inte orkar gå och fylla på den, så kanske att vi bara använder den varannan natt?)

Den låter lite, men inte alls lika mycket som jag trodde, utan ett ganska behagligt vattenbubbel först som sen lägger sig, och sen lite väsande ljud som verkligen inte stör nattsömnen. Den är inte heller anskrämligt ful (en del ser ju inte så trevliga ut) så jag har inget emot att ha den vid min säng i sovrummet.

Det sägs att luftfuktare också är bra för huden, men jag har nog inte använt den tillräckligt länge för att kunna se om huden har förbättrats. Huden har i varje fall inte försämrats! Helt klart har miljön i sovrummet förbättrats och jag somnar snabbare och sover djupare. Min man, som är asmatiker upplever också att han sover bättre på natten. Ett litet tips från mig!

 

Läs mer: 

• 5 steg till mer glow i huden!  

 

English: I got a humidifier for Christmas and it has improved the air in the bed room and it has improved my sleep! 

Recension

Testat: foundation från Nui Cosmetics

Ekologisk foundation. Från Tyskland kommer Nui Cosmetics och deras flytande foundation hörde jag talas om när jag var i Finland och träffade den finska distributören Biodelly. De sa att detta var den allra bästa ekologiska foundation! Snacka om att mina förväntningar var höga när jag började testa.

 

Nui Cosmetics, Natural Liquid Foundation, Taiao, 30 ml, ca 400 kronor. Detta är första gången som jag testar en foundation i svart glasflaska. Ett pump doserar ut en lite småseg kräm som är lätt och som har en varm doft av vanilj. Den här lätta krämen innehåller squalene, en typ av oljelösning som görs av olivolja och som har bra återfuktingsförmåga, skyddar huden och hjälper att ge lite spänst. Jag gissar att detta är den hemliga magiska ingrediensen i den här foundation – för den är verkligen grym. Jag använder helst en stipplingborste – den här är bra för ändamålet – och borstar lätt in den här i huden. Den inbyggda segheten gör att foundation inte stelnar som en del andra foundations kan göra, utan mer smälter in i huden.

Jag jobbar in med borsten i små cirkulära rörelser och resultatet är riktigt bra. Huden jämnas ut, den ger medel till lite mer täckning och huden får en fin naturlig glow. Den här foundation innehåller inget skimmer, men den har en naturlig fuktighet, utan att den blir för blank, tvärtom är den lite åt det mattare hållet. Den håller sig snygg hela dagen (alltid bättre med primer under så klart) och även på kvällen. Ännu bättre blir det så klart med ett silkespuder över, men det är inget måste, jag kör oftast utan.

nui_makeup

Nyansen heter Taiao och beskrivs som ljus/medium nyans och neutral i tonen, vilket betyder att den ska funka för dig som är både gul och rosa i undertonen. Den ser kanske lite rosa ut på bilden, men den blir mest neutral på huden.

Det funkar att applicerar med fingrarna också, med stipplingborste går det åt lite mer, så då känns produkten ganska odryg. Men det blir bättre med borste, och även riktigt bra med en beauty blender. Tror att det är svårt att misslyckas med denna. Ska jag klaga? Pumpen sölar lite, och jag gillar ju inte att man inte kan se innehållet genom det svarta glaset.

nio_cosmetics

Sammanfattning: Återfuktande, smidig formula, lätt att applicera och få snyggt, nyansen är riktigt fin och även resultatet. Ser fixad ut, men inte översminkat och onaturligt – bara snyggt och med riktigt bra hållbarhet. Betyg: 5.

Nui Cosmetics finns också här (svensk webbshop.)

 

English: This liquid foundation from German brand Nui Cosmetics is really great. Love the light but slightly sticky formula that melts into the skin. 

Recension

Grym nagelolja från Kure Bazaar

Jag gör min egen manikyr och den är inte så avancerad, och sker heller inte så ofta. Men jag har “ränder” på naglarna och behöver då en buffer som jag använder för att “slipa” ned ränderna. Sen behöver jag en nagelbandsolja som jag masserar in i hela nageln, och i nagelbandet. Proffsen menar att man behöver nagelbandsolja dagligen för att hålla nageln och bandet starkt och friskt. Jag har faktiskt den här oljan på skrivbordet på jobbet och den doftar så himla härligt så den använder jag kanske att par dagar i veckan.

Nu har jag testat denna nya olja från Kure Bazaar, Organic Rose Infusion Nail Oil. Den är ju så fin! Man använder den som ett vanligt nagellack och bara penslar naglarna, och man slipper vara orolig för att det hamnar något utanför. Oljan torkar in hyfsat snabbt, men man får ju låta den ta tid att absorberas om man inte vill riskera fläckar.

Den doftar av oljor – den innehåller 10 olika växtoljor, bland annat arganolja och nattljusolja – och den har också en dov doft av rosor. Ser ni bladen i flaskan? Det är rosblad – så fint!

Jag har haft problem med ett par av mina naglar ett tag nu (hör ihop med stress under stora delar av förra året) som har blivit sköra och man kan liksom se små flagor i nageln. Med den här oljan stärks naglarna direkt. Efter ett par veckors regelbunden användning, ca varannan dag, så är naglarna i grym form! Naglarna skivar sig inte längre och sprickorna är borta. Jag blev så positivt överraskad av den snabba effekten av den här oljan. Och eftersom den är så lätt att använda är det lätt att fortsätta, åtminstone varje vecka. Underbar!

kure_bazaar_nailoil

English: This organic nail oil from French band Kure Bazaar has saved my brittle and weak nails – now they feel stronger and don’t break!