Meny

Recension

Fredagsmasken: ekologisk sheetmask från Dr Scheller

Ekologisk sheetmask. (Ser ni vad läskig jag ser ut när jag försöker le i masken?! :)

Tyska Dr Scheller gör prisvärd ekologick och naturlig hudvård och fanns förr i Sverige. Numera hittar jag det enbart i internationella webbshopar, men tipset är att spana in produkterna om du åker till Tyskland.

 

Dr Scheller, Argan & Amaranth Sheet Mask for Demanding Skin. Den här sheetmasken är till för mogen hud som är lite krävande (?). Men jag gissar att de menar att huden kräver en del? Själva arket är kanske inte 100% när det gäller passformen, som ni ser. Den bor i en vätska som doftar sött av typ marsipan, något som är ganska vanligt i tyska produkter. Arket fäster ganska bra på huden, det är alltså inte för blött. Känns också skönt på huden, men lite kallt så där som en del känns.

Efter tio minuter är det dags att ta av den och antingen kan man klappa in resterna av vätskan i huden, men jag fick ingen riktig feeling av det, så jag valde att skölja av det. Kanske den söta doften också som är lite too much. Ibland tycker jag att det är riktigt svårt att skapa sig en uppfattning av en produkt som har suttit på ansiktet i 10 minuter, men jag skulle säga att huden gillade denna mask. Efteråt kändes huden återfuktad, lite mer pigg och fräsch. Men jag tycker inte att den levererade någon “askungeeffekt” som många masker lovar. Men klart godkänd! Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

Fredagsmasken: Kelp Mask från Whamisa

Ekologiska solskydd jag tar med mig sommaren 2019

Ekologiskt och klimatsmart solskydd. Jag är så glad att det kommer nya solskydd som är klimatsmarta och som är baserade på mineralfilter och som är skonsamma mot miljön och mot hälsan (fria från hormonstörande ämnen). Denna trio ska jag testa i sommar:

 

Mossa, Mineral Sunscreen, spf 20. Denna ser jag fram emot att testa, och den kommer passa bra när huden har fått lite färg, så kanske senare i juli. Detta är Mossas första solskydd, men givet att den tillverkas på samma fabrik som Madara, gissar jag att den är riktigt bra för sitt pris. Passar ansikte och kropp.

 

Biosolis, Sun Spray spf 30. Denna finns sedan tidigare i en version med spf 50 och den är grym! Så jag gissar att det är samma lätta formula, men med skillnad att den har spf 30 istället. Och vi som inte ska till några tropiska platser i sommar kommer att klara oss utmärkt med denna. Denna blir bra att börja med, när den bleka lekamen ska ut i ljuset för första gången!

 

Madara, Weightless Sun Milk, spf 20 är en nyhet som ska vara ännu lättare i konsistensen än Madaras tidigare solskyddskrämer, som jag älskar, så jag är ganska nyfiken på denna. Snygg förpackning med pump och så kan hela familjen samsas om samma flaska. Funkar även i ansiktet.

 

Läs mer: 

Mina 21 bästa ekologiska och klimatsmarta solskydd

Livsstil

Min struma – ett år efter operationen

Bilden till vänster visar min hals i dag med ärret. Bilden längst ned till höger visar samma dag, efter operationen och bilden högst upp till höger visar halsen ca 1 månad efter operationen.

 

Förra året vid den här tiden åkte jag till Karolinska sjukhuset (gamla!) för att operera bort min struma. Det var alltså en stor knöl på min sköldkörtel som enbart var en fysisk förändring, den påverkade inte mina hormoner. Knölen opererades bort på ca 1 timma, och förutom knölen var det också nödvändigt att ta bort ca 60-65 % av min sköldkörtel.

Jag behöver inte äta några mediciner och min kropp klarar sig på sköldkörteln som är kvar. Det finns dock en risk att jag utvecklar struma även på den delen som är kvar, men än så länge är det ingen fara på taket.

Som ni ser på min hals så var jag ganska röd på bilden som jag tog precis efter ingreppet. Jag var nedsövd och kunde inte känna något, men jag såg ju efteråt på huden hur slapp den var – tänk er att jag hade en knöl ungefär större än en golfboll, men mindre än en tennisboll. Här kan se hur det såg ut innan.

Jag hade först ingen känsel alls i huden på halsen, det var riktigt läskigt, jag kunde ta på halsen, men på området runt mitt ärr kände jag inget alls. Och även ännu i dag har jag ingen känsel närmast snittet. Men jag är helt fascinerad över hur väl huden återhämtar sig. Den stramas upp, den känns helt förnyad och det där slappa som var efter operationen, den delen som hade varit uttänjd, är helt borta.

Huden alltså. Vilken grej! Och om vi tar hand om den ordentligt, med bra näring inifrån, med bra hudvård, med motion (tack yoga!) och med massage – ja, då håller den sig i fin form och kan gå från slapp till fast!

 

Läs mer här: 

Min struma och jag – snart är det kanske dags för operation!