Meny

Recension

Beauty-battle: naturliga removers för nagellack

Ekologisk nagellacksborttagning. Precis som nagellackens innehåll blir allt renare så dyker det även upp allt fler miljövänliga removers. Här har jag testat en trio som är baserad på naturliga ämnen.

 

Priti NYC, Soy Nail Polish Remover, White Blossom, 118 ml, 259 kronor. Smidig plastflaska med en remover som först inte doftar så himla naturligt, men sen kommer det en underbar doft av blommor (vet ej om den är naturlig, men troligen). Removern är baserad på ett ämne från soja som är biologiskt nedbrytbart och inte farligt för varken miljön eller hälsan. Lätt att använda, tar ganska enkelt bort nagellack – även de som “bara” är 3-free. Man får bara ha liiiite mer tålamod och gnugga lite längre, men jag har lätt tagit bort lack från 10 naglar med hjälp av en sats på en bomullsrondell. Vattnig men lämnar en anings oljig känsla och ger inga torra naglar. Sa jag att jag älskar doften? Gillar! Betyg: 4,5. 

removers

Fresh Therapies, Natural Nail Polish Remover, 50 ml, 150 kronor. Den här removern är baserad på lösningsmedel som verkar vara mycket mindre miljöfarliga än tex aceton. Har försökt tyda INCI men gick bet. Har tillsatt doft av citrus, men doftar trots det ganska kemiskt. Tar utan problem bort nagellack, både vanliga och mer miljövänliga. Jag blir tyvärr lite nervös av den här removern pga den långsmala glasflaskan, jag är alltid orolig att jag ska komma åt den och den ska välta, pga ostadig. Vattnig men har också en oljig efterkänsla som känns vårdande på naglen. Betyg: 3,5. 

 

Zao, Nail Polish Remover, 100 ml, 189 kronor. Söt liten flaska med en vätska som doftar lite sött av mandel och samtidigt lite starkt, troligen av det naturliga lösningsmedlet ethyl lactate samt av alkohol. Innehåller också bambuvatten. Den här tar längst tid på sig att få bort nagellack. Man får gnugga ganska länge innan det löses upp från nageln. Men det går absolut att få bort allt ordentligt utan problem. Tycker dock att det är något uttorkande på mina naglar. Sämst av dessa, men klart godkänd! Vegan och certifierad enligt CosmeBio. Betyg: 3,5. 

 

English: I like the fact that nail polish removers are becoming more and more clean. This trio works well and the one from American brand Priti NYC works best!

Livsstil

Glad Midsommar!

Vill bara önska alla en härlig midsommarhelg!

 

Tänk vad firandet har ändrats genom åren, ändå. Minns ni när man laddade i flera veckor inför midsommar? När man köpte ny blommig klänning, fixade seriös blomsterbutiks-krans i håret och var laddad med öl och cigg? Det var bara så där 19, 20 år sen, hehe.

Det bästa med midsommar är ändå att man får vara ute och njuta (om det inte regnar så klart som det lär göra i dag!) i naturen. Tänk vad många härliga trädgårdar runt om i Sverige man har festat i.

Spelat brännboll på en åker utanför Lysekil, dansat styrdans på Baldersnäs Herrgård i Dalsland, skickat iväg fyrverkerier på en ö utanför Söderhamn, dansat runt midsommarstången i slottsparker, tältat i Stockholms skärgård, ätit rulltårta på en bygdegård på Gotland…

 

Sverige är ett fantastiskt land. Jag, och alla ni, har dragit vinstlotten i livets lotteri. ♥

 

English: It’s midsummers eve – enjoy! 

Guide

BB- och CC-creams med inbyggt solskydd

Ekologiska och naturliga BB Creams. Får så mycket frågor just nu om produkter som har inbyggt solskydd. Och det finns, även om det tar ca 20 sekunder extra att smörja in 2 lager i ansiktet, alltså solskydd först och sen vanlig BB Cream, det är inte svårt – jag lovar! Men hey, här är några tips:

 

Balance Me, BB Natural Protection spf 25. Smidig liten tub med en glowig kräm som ger skydd och jämnar ut hudtonen något.

Iroisie, Ultimate BB Cream spf 25. Älskar den här lilla tuben, krämen är ljuvlig och har bra pigment, så man får ganska mycket täckning för en BB Cream. Lite mattare, men ändå lystrig.

Andalou Naturals, Beauty Balm spf 30. Den här har en sheer tint, alltså inte så mycket täckning, ger massor av glow och känns lite klibbig – jag gillar!

Madara, Anti-Pollution CC Cream spf 15. Den här ska man ju ha året om! Lätt täckning, smidig formula men inte så högt spf, så perfekt på höst/vinter/vår om du bor i stan. Vi hoppas få in den snart!

Andalou Naturals, 1000 Roses Color + Correct spf 30. Gillar pumpen på den här (ser dock att den även finns som vanlig oglammig tub) och krämen är superhärlig, doftar riktigt gott och ger snygg glow.

Juice Beauty, CC Cream Natural Glow spf 30. Det här är också en favvo! En superfin kräm som jämnar ut, ger snyggt glow och återfuktar huden. En riktig allt-i-ett-kräm!

 

Läs mer: 

• Solskydd jag satsar på i sommar! 

 

English: Looking for natural BB and CC- Creams with spf? Here they are!