Meny

Recension

Grym nagelolja från Kure Bazaar

Jag gör min egen manikyr och den är inte så avancerad, och sker heller inte så ofta. Men jag har “ränder” på naglarna och behöver då en buffer som jag använder för att “slipa” ned ränderna. Sen behöver jag en nagelbandsolja som jag masserar in i hela nageln, och i nagelbandet. Proffsen menar att man behöver nagelbandsolja dagligen för att hålla nageln och bandet starkt och friskt. Jag har faktiskt den här oljan på skrivbordet på jobbet och den doftar så himla härligt så den använder jag kanske att par dagar i veckan.

Nu har jag testat denna nya olja från Kure Bazaar, Organic Rose Infusion Nail Oil. Den är ju så fin! Man använder den som ett vanligt nagellack och bara penslar naglarna, och man slipper vara orolig för att det hamnar något utanför. Oljan torkar in hyfsat snabbt, men man får ju låta den ta tid att absorberas om man inte vill riskera fläckar.

Den doftar av oljor – den innehåller 10 olika växtoljor, bland annat arganolja och nattljusolja – och den har också en dov doft av rosor. Ser ni bladen i flaskan? Det är rosblad – så fint!

Jag har haft problem med ett par av mina naglar ett tag nu (hör ihop med stress under stora delar av förra året) som har blivit sköra och man kan liksom se små flagor i nageln. Med den här oljan stärks naglarna direkt. Efter ett par veckors regelbunden användning, ca varannan dag, så är naglarna i grym form! Naglarna skivar sig inte längre och sprickorna är borta. Jag blev så positivt överraskad av den snabba effekten av den här oljan. Och eftersom den är så lätt att använda är det lätt att fortsätta, åtminstone varje vecka. Underbar!

kure_bazaar_nailoil

English: This organic nail oil from French band Kure Bazaar has saved my brittle and weak nails – now they feel stronger and don’t break! 

Livsstil

Nu kör vi sockerdetox i 8 veckor!

Nä, vet ni vad? Det har blivit alldeles för mycket godis och sötsaker för mig, redan innan jul drog detta sockersvullande igång. Jag har lite svårt att hantera socker ibland, och kommer det sen mens i vägen, ja då vill jag bara ha lite mer choklad. :) Det är som att jag trillar ned i ett sockerhål, och får lite svårt att ta mig upp igen. Detta händer någon gång per år och då måste jag helt enkelt skärpa mig.

Så nu är det verkligen dags för en sockerdetox! Jag har gjort flera under åren, ibland bara 3 veckor, ibland 8 veckor, och en gång var jag helt sockerfri i flera månader. Läs mer om det här. I normala fall äter jag kanske lite socker i form av efterrätt/choklad enbart på helgerna och det går utmärkt att ha den balansen, men ibland går det alltså överstyr.

Därför behöver jag en detox ibland, det är ett skönt sätt att sätta kropp och knopp på “reset” och det är otroligt skönt att avgifta sig lite, och i mitt fall handlar det också om att bryta vanor. Jag tänkte börja i dag och köra 8 veckor – hakar ni på?

sockerstopp (1)

Vill tipsa er om dessa två böcker som jag ofta återkommer till; Sarah Wilsons “I quit sugar” och Filippa Salomonssons “Sockerdetox.”

Jag har skrivit om mina sockerdetoxer flera gånger. Tänkte samla länkar här nedan så kan ni läsa lite om hur jag brukar göra – det ska inte vara krångligt och jobbigt! – och lite vad som händer under tiden.

 

• Så funkade mina 8 veckor utan socker! 

• Jag kör sockerstopp -så gör man! 

• Är du sockerberoende? 

• Jag klarade 100 dagar utan socker!

 

Hojta om du har några frågor, men jag tror att jag har fått med det viktigaste. Detta ser jag fram emot. Jag är trött på min svullna kropp, min “sura” känsla i munnen, min trötthet och att mitt humör svänger mycket mer med socker. Att jag känner mig slö i huvudet, och inte är lika alert och kreativ. Jag är också trött på stora porer! NU KÖR VI!

 

English: Time to detox from sugar for a while! I need to come back to my more sharp mind, my leaner body and my better skin! 

Recension

Beauty-battle: ekologiska primers

Primer används innan foundation och de kan ha olika egenskaper; nedmattande, fuktgivande, lystergivande. De hjälper också till att hålla din foundation i snygg form under dagen och kvällen. Jag använder primer när det är något extra på gång.

 

Couleur Caramel, Enhancing Complexion Base, Apricot, 30 ml, 295 kronor. Fin glasflaska med pump och som ni ser är krämen aprikos. Den blir så klart inte så på huden, utan blandas liksom ut och ger huden en fin, jämn ton. Den ger huden lite mer liv – perfekt just nu när man är som blekast och grå… Tycker att den återfuktar huden riktigt bra och när man applicerar foundation över (flytande har jag testat med) så blir det extra “göttigt” i huden av all fukt. Foundation håller sig snyggare under dagen och den här primern ger en viss extra lyster, utan att den skimrar. Funkar också jättebra som dagkräm, när jag inte ids applicera foundation, så smörjer jag in den här direkt på ansiktsolja, tex. Som primer är den riktigt bra men extra kul att det är en multiprodukt. Betyg: 4,5. 

 

Alima Pure, Smooth + Prime, 30 ml, 490 kronor. Den här primern är en riktig storsäljare, och jag kan förstå varför. Den mattar ned huden och ger den en flawless finish i ett nafs. Den gelé-salva-aktiga krämen är superlätt, den känns helt klart som en syntetisk variant med silikoner (men den är helt naturlig). Den ger huden en helt slät, matt och torr yta – perfekt att använda för lös mineralfoundation. Skulle man tex fotas och behöva en mattare look så är nog den här perfekt – också för dig som inte gillar när det blänker lite eller om du har blandhy/oljig hud. Personligen föredrar jag när det är lite fuktigt och glowigt, och jag använder inte så mycket mineralbaserade foundations, så jag är inte helt rätt målgrupp. Den passar även till flytande foundations och då blir resultatet helt matt, verkligen foto-vänligt, (men enligt min egen sminksmak, blir det för “dött” om ni förstår vad jag menar?) men funkar sämre med fetare krämbaserade baser. Helt klart är den bäst till mineralfoundation i lös puderform, och då blir resultatet riktigt, riktigt bra. Håller allt på plats hela dagen och kvällen. Betyg: 4,5.

 

Inika Organic, Certified Organic Pure Primer, 30 ml, 429 kronor. Den här snygga pumpflaskan innehåller en vit halvfast kräm som är typ doftlös, men jag anar något litet fruktigt och milt. Den här låser in fukt i huden, och ger huden en fin och slät yta. Absorberas också snabbt utan att det känns stramt. När man applicerar flytande foundation på denna håller den sig snygg, huden får ett fint glow utan att det blir för blankt, och hållbarheten (alltså hur länge den håller sig snygg på huden) är riktigt bra. Dyr, men bra. Och även denna kan man ju använda som extra dagkräm om man önskar. Betyg: 4. 

couleur_caramel_foundation

Här kan ni läsa min recension av Makeup Base, en annan grym primer från Couleur Caramel.

 

English: Here are three all natural primers – perfect if you want your foundation to look better and last longer!