Meny

Livsstil

Fan vad jobbigt det är att inte kunna sova…

Jag har i flera år haft lyckan att sova som en liten gris. Älskar att jag har kunnat lägga mig i sängen och hyfsat snart kunnat somna och sova igenom hela nätter och vakna utvilad.

Under en period i karriären när jag var i hetluften på kvällstidningar och nyhetschef sov jag skitdåligt. Låg ständigt och grubblade och planerade och hade ångest. Men det där försvann i takt med att jag blev mer rutinerad, och i samband med att jag blev mamma.

Men den senaste månaden har jag haft otroligt svårt att sova. Jag ligger och vrider och vänder till klockan är 02 och är sen skittrött när jag vaknar. Det suger.

Annars har jag lätt kunnat göra några andningsövningar, smörja in mig i den här underbara krämen som gör att jag somnar direkt, och spraya ett par sprut av den här och sen har saken varit biff.

Jag kan bara gissa att det är flera saker som spökar samtidigt; oro och stress på jobbet, min make som har varit förkyld och hostat hela nätterna, jag själv som har legat i värsta förkylningen i över två veckor och haft svårt att andas genom näsan och så lite fullmåne på det? Och sen tror jag att vi behöver en ny bäddmadrass. Och en helt ny säng. Eller, jag drömmer om det i alla fall.

somnteer

Nu är det sträng sömnregim som gäller. Dricka te på kvällen, gärna något av dessa:

Natural Temptations – Dreams Come True, Pukka – Night Time, Yogitea – Bedtime och Neal’s Yard Remedies Night Time Tea. Älskar att det finns så mycket naturliga och ekologiska hjälpmedel.

 

Hur gör du för att sova bättre? 

 

Läs mer: 

• Här är alla härliga produkter på mitt nattduksbord.

 

English: I’ve been lucky to be able to sleep really easy and long! But tha last month or so I’ve been sleeping really bad…

Recension

Torrschampo från Acure

Recension. Jag gillar torrschampon, det är en enkelt sätt att fräscha upp håret mellan tvätt, sparar på miljön och sparar på håret!

Detta är ett torrschampo från amerikanska märket Acure som jag hade en del förväntningar på. Det kommer i en förpackning av typen ströare som man häller i håret. Det doftar lite av rosmarin och mint och är ganska lätt att hälla ur, hålen är lagom stora. Det är baserat på majsmjöl, arrowroot, kaolinlera och bikarbonat.

Men det ger inte så mycket effekt på håret. Är man fet och smutsig så blir det bara lite mindre glansigt en stund, men efter några timmar är håret lika platt, fett och trist igen. Det ger ingen volym alls, som många andra torrschampon gör. En klar besvikelse. Betyg: 2. 

 

Läs mer: 

• Beauty-battle: 4 naturliga torrschampon (en fullpott!)

• Mina bästa hårvårdsprodukter från 2017. 

 

English: Disappointed with this dry shampoo from Acure. Does not help to freshen up my hair.  

Guide

Grymma ögonskuggor från Purobio Cosmetics

Ekologiskt smink. Italienska Purobio gör verkligen prisvärt smink som är naturligt och vegan och som funkar! Deras ögonskuggor är poppis och jag förstår verkligen varför, de sitter bra och har jättebra pigment. Det finns matta skuggor och skimrande i deras sortiment och de skimrande har bra med skimmer, inte enbart lite lyster. (Vi har tyvärr inte alla i vårt sortiment, men jag länkar till andra shopar så att ni kommer rätt!)

Jag har tittat lite närmare på några av skimmerskuggorna:

purobio_ogonskugga

Vänster; Antique Pink som är en skimrande rosa/brun nyans som är supersnygg. Tycker nästan att den går mer mot lila metallic än brun, men den är otroligt fin. Den här använder jag ofta när jag ska vara lite “snyggare”.

Mitten: Duochrome Grey är också en riktigt snygg och användbar nyans i mjuk och liksom, varm grå med mycket skimmer. Den här kommer jag också att behålla!

Höger: Champagne är en skimrande ljus-gul/beige nyans som är väldigt fin som highlighter men den kan också blandas med andra nyanser. Den här gillar jag!

eyeshadows_purobio

Men det finns också lite mer färgsprakande färger för dig som vågar och vill lite mer.

purobio

Vänster: Green är en härlig skogsgrön nyans som också skimrar snyggt och har bra pigment. Skulle också göra alla kreativa makeupartister glada, men jag lämnar nog den hemma.

Mitten: Copper Red är en varm kopparröd färg som går åt brons som är väldigt snygg och lite sexig om ni förstår vad jag menar? En sommarfärg!

Höger: Shimmery Night Blue är en midnattsblå färg med mycket skimmer i en fin djupblå färg. Inget jag själv skulle använda, men otroligt fin.

purobio_eyes

Sammanfattning: Purobios ögonskuggor har grymt pigment, bra fart på skimmerpartiklarna och kommer i flera roliga och några riktigt användbara nyanser. Otroligt prisvärda!

 

Läs mer: 

• Måste testas – en grym foundationborste från Purobio!

 

English: The Italian brand Purobio makes amazing shimmery eyeshadows. Love the three shades on top!