Meny

Recension

Bra fuktserum från Balance Me

Ansiktsserum. Det är inte alltid jag använder serum, tycker för det mesta att mina ansiktsoljor räcker gott för att ta hand om min hud. Men en typ av serum som jag verkligen gillar och som min hud pallar (jag är lagd åt det känsliga hållet) är fuktserum med hyaluronsyra, som trots sitt namn inte är en frätande syra. Det är istället fuktgivare till huden och jag använder det före ansiktsoljan eftersom serumet är lättare. Ska man testa ett serum när man har kommit upp i åren (ca 40) och tycker att huden saknar något rekommenderar jag verkligen fuktserum eftersom de är milda men effektiva. Här är ett från brittiska Balance Me som jag har testat under våren:

Balance Me, Tri-Molecular Hyaluronic Serum, 30 ml, 289 kronor. 

Trevlig flaska i glas med pipett som får upp ett ljusgult halvgrumligt serum som saknar doft (hurra!) och som är lätt, nästan som ett tjockare lite seeegare vatten i konsistensen. Något av en gelliknande känsla alltså utan att vara klibbigt eller kladdigt. Tar några droppar att klappar in i huden och slurp säger det! Huden får liksom ett skyddande supermjukt lager på sig och allt absorberas, inget klibb eller kladd kvar på huden. Min hud klarar sig inte på denna enbart (få fuktserum står på egna ben) och när jag sen ska trycka in oljan efteråt behöver huden nästan en ny liten mist-dusch för att få lite extra fukt. Så snabbt absorberas den alltså i huden. Men det blir skillnad med serum under, oljan efteråt blir extra bra och även efterföljande ansiktskräm och foundation. Det är en helt annan nivå på huden de dagar jag har serum under. Åtminstone märks det tydligt i min hud. Gissningsvis pga min ålder och att min hud inte längre har lika mycket egen inneboende fukt i sig. Detta är ett riktigt bra fuktserum, även om jag hade önskat att den klarade sig bättre på egen hand och gav en mer fuktad känsla. Betyg: 4/5. 

balance me hyaluron serum

LÄS MER: Mina bästa serum för ansiktet. 

Livsstil

Vill du träna ansiktsyoga med mig?

Ansiktsyoga. Visst har jag berättat att jag går en utbildning i ansiktsyoga? Under de senaste två månaderna har jag tränat ansiktsyoga regelbundet, nästan varje dag och det märks! Jag har fått ett mycket piggare utseende, fastare hud runt munnen, fastare hud under hakan, tydligare kinder och bäst av allt: mitt ena hängande ögonlock hänger inte längre! Jag önskar att jag hade tydliga före och efter bilder att bjuda på, men jag glömde detta.

Så. Ansiktsyoga fungerar verkligen föryngrande, om man är konsekvent och tränar regelbundet. Så nu vill jag gärna dela med mig av min kunskap och som snart färdig certifierad lärare i ämnet kan jag hålla klasser på ett bra sätt. Det skiljer sig egentligen inte så mycket från mina andra yogaklasser som jag håller (Embodied Yin, Slow Flow, Authentic Flow bla) men jag kan inte ha lika många elever åt gången eftersom man behöver se eleverna ordentligt så att de masserar rätt och gör övningarna rätt. Jag har testat att hålla lite videoklasser och det är riktigt bra, för då ser jag eleverna bra och de ser också mig bra.

Men jag är lite nyfiken – skulle du testa ansiktsyoga online med mig? Och om svaret är ja – skulle du vilja göra det live via video? Ensam med mig eller skulle du kunna tänka dig att vi är flera med samtidigt? Kanske 1 timmas klass? Eller skulle du hellre köpa en kurs som är förinspelad så att du kan titta på när du vill? Ett paket om 4 klasser på ca 20 minter tex? Eller vill du hellre göra detta irl, alltså inte via video (kanske när vi alla är vaccinerade) och kanske uppleva detta på en yogastudio med en workshop som är lite längre?

Oj! Det blev många frågor! Maila mig vettja, eller kommentera nedan om du är nyfiken på att gå på någon av mina klasser: hannah(snabel-a)naturligtsnygg.se

LÄS MER: Ansiktsyoga – hur gör man? 

Recension

Beauty-battle: naturlig duschgel

Ekologisk duschgelé. Det går ju åt en del duschtvål hemma hos oss. Tur att det finns så många bra ekologiska och naturliga varianter som inte torkar ut huden!

 

La Provencal Bio, Hydrating Shower Gel, 500 ml, 99 kronor. Stor redig flaska, som tyvärr är lite svår att hantera i duschen. Har ett snäpplock, men själva gelen är så fast och mer jelloliknande i sin konsistens att den inte rinner ut så lätt. Man måste liksom klämma ut den. Den har en mild och lite örtig doft som är god, men kanske lite mesig. Känns trevlig att massera in i huden, men blir inte så löddrig, tack vare konsistensen. Men härlig ändå. Prisvärd och gillas av resten av familjen. Ecocert Cosmos Organic. Betyg: 4/5. 

 

NAE, Refreshing Shower Gel, 200 ml, 49 kronor. Ännu en prisvärd duschkräm som är Ecocert-certifierad! NAE:s gel är genomskinlig, halvseg och löddrar fint. Har en härlig örtig doft (rosmarin, timjan) som känns unisex och som känns riktigt uppfriskande. Gör rent utan att torka ut huden. En riktigt bra duschkräm för hela familjen. Gillar verkligen att NAE gör prisvärd ekologisk hudvård, gillar bla deras handtvål och deras deos. Betyg: 4,5/5. 

 

Föllinge, Shower Gel, 200 ml, 159 kronor. Handgjord duschtvål från Jämtland! Den här har en pumpflaska, som jag älskar att ha i duschen, ser också riktigt bra ut på hyllan (om man bryr sig om sånt.) Men det bästa är ju innehållet. Ganska seg gelé som har en superhärlig doft av apelsin och cederträ. Den är ljuvlig och påverkar mig otroligt positivt varenda gång jag använder den. Löddrar fint, är dryg, så man behöver inte så mycket för att kunna tvåla in kroppen ordentligt. Gör rent utan att kännas uttorkande och verkar uppiggande och uppfräschande. Den dyraste av dessa duschkrämer, men också den bästa om ni frågar mig. Betyg: 5/5. 

 

Urtekram, Body Wash, Spicy Orange, 200 ml, 69 kronor. Ingen är ju gladare än jag att Urtekram har valt att göra om sina kroppsprodukter och låta dem dofta lite mer. Denna duschgel är genomskinlig, halvseg i konsistensen och lätt att trycka ur tuben. Har en fin doft av apelsin men också “varma kryddor” (kanske lite ingefära?). Känns bra på huden, gör rent och löddrar lagom. Kanske inte att detta är min favoritdoft, tycker att deras Wild Lemongrass är fräschare i doften. Men en bra duschkräm som passar hela familjen. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska duschtvålar.