Det är många som väljer solskydden från tyska Eco Cosmetics. Ett bra val då deras krämer är både ekologiskt certifierade och naturliga. Inga solskydd från Eco Cosmetics är skadliga för vattenlevande organismer, vilket innebär att du kan använda dem när du badar och snorklar utan att förstöra den marina miljön och korallrev.

Eco Cosmetics har flera olika solskydds-serier och ibland kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Här reder vi ut skillnaden mellan deras olika solprodukter.

Gemensamt för alla produkter är att de skyddar mot UVA och UVB. De har ett fysikaliskt skydd med titandioxid. De är utan nanopartiklar och innehåller inga syntetiska färg-, doft- eller konserveringsmedel och inga parabener. De är vattenfasta, ekologiskt certifierade av Ecocert samt certiferade av Vegan Society.

 

eco-cosmetics-sunmilk

 

 

Sun Milk
Sun Milk är Eco Cosmetics senaste tillskott i solskyddsfamiljen. Sun Milk-produkterna har den lättaste formulan som mycket snabbt går in i huden utan att lämna synliga spår. De innehåller enbart fysikaliska filter: zinkoxid och titanoxid, vilket gör att man även kan använda dem på små barn. Produkterna innehåller hallonfröolja, grantatöpple och karanjaolja och de har en mycket mild doft.
Sun Milkserien finns med SPF 20, 30 och 50.

 

 

Eco-cosmetics-neutral

 

Sollotion Neutral & Goji Granatäpple
Eco Cosmetics har två serier med sollotions som har en lätt konsistens som är lite enklare att applicera än solkrämer.  Sollotion kommer i lufttäta behållare som gör det enkelt att bara trycka ut den mängd man behöver. De innehåller enbart fysikaliska filter, vilket gör att du även kan använda dem på små barn. De passar också bra om du har känslig hud.
Neutral-serien är utan doft och Goji Granatäpple har en mild, somrig doft. Bägge serierna finns med SPF 20, 30 och 50.

 

 

 

Eco Cosmetics BabySolkräm för barn & baby
Eco Cosmetics har två solskyddskrämer för barn & baby med mycket hög solskyddsfaktor (50+) som är vattenfasta.
Solkräm Baby & Barn Granatäpple Havtorn är en mild kräm som snabbt absorberas och ger ett ombedelbart skydd. Mild doft.
Solkräm Baby & Barn Neutral är utan doft och lämplig för mycket känslig hud.

 

 

 

Eco-Cosmetics-Solkram-SPF-15.jpg

 

 

Solkrämer
Eco Cosmetics solkrämer är framtagna för att skydda din hud från solen och dess uttorkande effekt. De består av en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja, och innehåller inga kemiska filter eller nanopartiklar.

Solskydden finns med SPF från 10 upp till 50. Här hittar du solkräm med SPF 15 som ger ett medelhögt skydd.

 

 

Eco-cosmetics-day_750.jpg

Transparanta & Tonade solskydd
För dig som inte bara vill ha ett solskydd, utan också få lite färg eller extra glow av ditt solskydd finns dessa produkter:
Tonad solkräm med spf 30 – en lätt tonad solkräm för kropp och ansikte, som ger en fin lyster.
Dagkräm lätt tonad med spf 15 – en lätt tonad dagkräm som ger ansiktet en känsla av fräsch solkysst hud. Kan användas som grund under makeup eller som vanlig dagkräm.
Sololja med spf 30 – en transparent sololjespray för kroppen & ansiktet.
Solgel ansikte med spf 30 – en transparent gel för ansiktet.

 

 

Eco-Cosmetics-Tattoo-Sun-lotion-spf30

 

Skydd för tatuerad hud
För dig som har tatueringar som du vill skydda mot solen har Eco Cosmetics tagit fram ett par produkter som både ger skydd mot solen och är extra vårdande och skyddande för att bevara färgerna från dina tatueringar: Tattoo Sollotion med sfp 30, och Tattoo Bodylotion med spf 10. I serien finns också Tattoo Duschgel men den ger inget solskydd.
Dessa produkter innehåller bland annat noni som har vårdande egenskaper och som ger en snabb läkning av mikroskador i huden och motverkar att att bakterier och virus sprids. Noni används traditionellt av maorier för att vårda och bevara tatueringar.