Det är många som väljer solskydden från tyska Eco Cosmetics. Ett bra val då deras krämer är både ekologiskt certifierade och naturliga. Inga solskydd från Eco Cosmetics är skadliga för vattenlevande organismer, vilket innebär att du kan använda dem när du badar och snorklar utan att förstöra den marina miljön och korallrev.

Eco Cosmetics har flera olika solskydds-serier och ibland kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Här reder vi ut skillnaden mellan deras olika solprodukter.

Gemensamt för alla produkter är att de skyddar mot UVA och UVB. De har ett fysikaliskt skydd med titandioxid. De är utan nanopartiklar och innehåller inga syntetiska färg-, doft- eller konserveringsmedel och inga parabener. De är vattenfasta, ekologiskt certifierade av Ecocert samt certiferade av Vegan Society.

 

Sun Spray – Lättapplicerade med högt skydd

eco-cosmetics-sunspray-sensitive-spf30-600x600

Sun Spray-serien är Eco Cosmetics senaste solskyddstillskott, som är extra lätta att applicera då de har en fint spraymunstycke som gör att solskyddet lätt fördelar sig över huden och inte lämnar några synliga spår. Eco Cosmetis SunSpray-produkter har ett helt fysikaliskt UV-filter av titanoxid som reflekterar bort solens skadliga UV-strålar, och de innehåller inga nanopartiklar eller starka kemiska ämnen vilket gör att de även kan användas av de med känslig hud.

Här hittar du SunSpray 50 med Q10 (tonad), SunSpray 50SunSpray 30 och SunSpray Kids (50+).

 

Sun Milk – För känslig hud

eco-cosmetics-sunmilk

 

 


Sun Milk-produkterna har en lätt formula som mycket snabbt går in i huden utan att lämna synliga spår. De innehåller enbart fysikaliska filter: zinkoxid och titanoxid, vilket gör att man även kan använda dem på små barn. Produkterna innehåller hallonfröolja, grantatöpple och karanjaolja och de har en mycket mild doft.
Sun Milkserien finns med SPF 20, 30 och 50.

 

Sollotions – Lätt konsistens för olika behov

Eco-cosmetics-neutral

 

Eco Cosmetics har två serier med sollotions som har en lätt konsistens som är lite enklare att applicera än solkrämer.  Sollotion kommer i lufttäta behållare som gör det enkelt att bara trycka ut den mängd man behöver. De innehåller enbart fysikaliska filter, vilket gör att du även kan använda dem på små barn. De passar också bra om du har känslig hud.
Neutral-serien är utan doft och Goji Granatäpple har en mild, somrig doft. Bägge serierna finns med SPF 20, 30 och 50.

 

 

 

Solskydd för barn & baby

Eco Cosmetics Baby

Eco Cosmetics har tre solskyddskrämer för barn & baby med mycket hög solskyddsfaktor (50+) som är vattenfasta.
Solkräm Baby & Barn Granatäpple Havtorn är en mild kräm som snabbt absorberas och ger ett ombedelbart skydd. Mild doft.
Solkräm Baby & Barn Neutral är utan doft och lämplig för mycket känslig hud.
NYHET! Sun Spray Baby & Kids spf 50+ är ett nytt lättapplicerat solskydd för barn som kommer i en smidig sprayflaska. Det är ett pålitligt och säkert skydd även för de minsta barnen.

 

Transparanta & Tonade solskydd för extra lyster

Eco-cosmetics-day_750.jpg


För dig som inte bara vill ha ett solskydd, utan också få lite färg eller extra glow av ditt solskydd finns dessa produkter:
Tonad solkräm med spf 30 – en lätt tonad solkräm för kropp och ansikte, som ger en fin lyster.
Dagkräm lätt tonad med spf 15 – en lätt tonad dagkräm som ger ansiktet en känsla av fräsch solkysst hud. Kan användas som grund under makeup eller som vanlig dagkräm.
Sololja med spf 30 – en transparent sololjespray för kroppen & ansiktet.
Solgel ansikte med spf 30 – en transparent gel för ansiktet.

SunSpray 50 med Q10 (tonad) är ett naturligt tonat solskydd som omedelbart ger huden en fin ljus sommarfärg. Detta solskydd innehåller hallonfröolja och Q10 som förhindrar hudens åldrande. Passar alla hudtyper, även känslig hud.

 

Solkrämer – klassiker som ger medelhögt skydd

Eco-Cosmetics-Solkram-SPF-15.jpg


Eco Cosmetics solkrämer är framtagna för att skydda din hud från solen och dess uttorkande effekt. De består av en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja, och innehåller inga kemiska filter eller nanopartiklar.

Solskydden finns med SPF från 10 upp till 50. Här hittar du solkräm med SPF 15 som ger ett medelhögt skydd.

 

 

 

 

MER LÄSNING FÖR DIG: 

Guide till de bästa naturliga solskydden sommaren 2019 >>>