Tillhör du också den stora andelen svenskar som har känslig hy? Tyvärr är det allt fler svenska som får problem med känslig och obalanserad hy, något man kan ha oavsett om man har en torr eller fet hudtyp. Men många upplever en stor förbättring genom att byta hudvårdsrutin och använda hudvårdsprodukter som är anpassade för känslig hy.

Ett märke som specialiserat sig på produkter för just känslig hy är brittiska Pai Skincare, vars produkter rekommenderas även om du har irriterad hud eller lider av eksem, rosacea, psoriasis och acne.

Här kommer en guide ansiktsvårdsprodukterna från Pai Skincare, där du enkelt ser vilka produkter som är bäst lämpande beroende på vilken hudtyp och känslighet du har:

Lugnande ansiktsvård för dig med känslig, lättirriterad eller rödflammig hy:

# Chamomile & Rosehip Calming Day Cream – en lugnande ansiktskräm med kamomill för dig med känslig och lättirriterad hud samt för dig som har problem med lätt rosacea och eksem.

Instant Calm Redness Serum – Sea Aster & Wild Oat – ett serum med strandaster och havre som lugnar och skyddar rödflammig hy. Framtaget särskilt för dig som brottas med rödflammig och reaktiv hud.

# Kukui & Jojoba Bead Skin Brightening Exfoliator – en mycket skonsam peeling som passar alla hudtyper och är idealisk för känslig och problemhy, inklusive hud som lätt blir röd, har eksem eller akne.

Ansiktsvård för dig med torr och känslig hy:

Avocado & Jojoba Hydrating Day Cream – en återfuktande och vårdande dagkräm för dig med torr till normal hy.

Lotus & Orange Blossom BioAffinity Skin Tonic – ett lugnande och uppstramande ansiktsvatten för torr och känslig hy.

 

Balanserande ansiktsvård för dig med fet och känslig hy:

Geranium & Thistle Rebalancing Day Cream – balanserande dagkräm för fet och känslig hy. Prisvinnare!

Rice Plant & Rosemary BioAffinity Skin Tonic – ett uppstramande och balanserande ansiktsvatten för fet och känslig hy.

# Perfect Balance Blemish Serum – Copaiba & Zinc – ett ekologiskt serum som verkar omedelbart lugnande och balanserande på känslig, fet problemhy som lätt får irriterade utbrott och finnar.

# Copaiba Deep Cleanse AHA Mask –  en djuprengörande lermask för fet och oren hy. Uformad för känslig och oren hud och rengör på djupet utan att torka ut.

 

Ansiktsvård för alla hudtyper, extra bra för känslig hy:

Camellia & Rose Gentle Hydrating Cleanser – en krämig ansiktsrengöring och makeupborttagning. Passar alla hudtyper, men är speciellt utvecklad för känslig hy.

# Rosehip Bio Regenerate Fruit & Seed Oil Blend – en ekologisk ansiktsolja med koncentrerad nyponolja från både nyponfröet och nyponfrukten som passar alla hudtyper. Minskar synliga ärr, solskador och rynkor i ansiktet. 

# Echium & Amaranth – Age Confidence Facial Oil – en ekologisk ansiktsolja för alla hudtyper. Den har en föryngrande effekt på huden och tillför massor av vitaminer, omegaoljor och näring.

 

Ansiktsvård för mogen & känslig hy:

# Age Confidence Cream – är en ansiktskräm speciellt utvecklad för känslig och mogen hud. Den tillför huden stora doser av omega-fettsyror, vitaminer och antioxidanter som hjälper till att återfukta och lugna mogen hud – och gör den mjuk och smidig.

Echium & Argan Gentle Eye Cream – en vårdande ögonkräm som är rik på gammalinolinsyra (GLA) som hjälper till att återuppbygga huden och släta ut fina linjer.

 

Läs mer: 

Här hittar du hela Pais sortiment >>>