Ekologiska mascaror. Några av de vanligaste frågorna vi på Naturligt Snygg får till vår kundservice handlar om mascaror. Och vi vet – det kan vara ganska trixigt att hitta den perfekta ekologiska mascaran, särskilt som det är väldigt individuellt vad man föredrar och hur mascarorna håller och upplevs på olika personer.

Därför har vi tagit fram en topplista på de populäraste mascarorna i vår webbshop, ihop med kund- och bloggomdömen som förhoppningsvis hjälper dig att hitta rätt mascara för dig! Längst ner i detta inlägg har vi också samlat en bunt länkar till artiklar och guider med tips på hur du väljer rätt och maximerar längden på dina fransar.

 

Heta listan: 8 populäraste mascarorna hos Naturligt Snygg

NR 1: Hynt Beauty Nocturne Mascara – Black

Hynt-beauty-Hynt-Nocturne-Mascara-Ripsivari-10546En kolsvart mascara från Hynt Beauty som snabbt blivit såväl kundernas som bloggarnas stora favorit.

Så här säger Hannah Sjöström om mascaran:
Ett drag med denna svärtar fransarna direkt och ger både volym och längd utan problem. Det är enkelt att borsta på ett par lager till och få till riktigt långa och snygga fransar. Släpper inget alls under dagen, kladdar inte vid applicering och ställer heller inte till det med att torka för sakta (jag brukar ha problem med att det kladdar uppåt, på övre ögonlocket. Väldigt lätt att använda, och ger snabbt ett snyggt resultat. En ny favorit helt klart och tillhör topp 3 av alla mascaror jag har testat. Betyg: 5

Köp Hynt Beauty Nocture Mascara Black här för 257 kr kr >>>

 

NR 2: Lily Lolo Natural Mascara Black

Lily Lolo Natural Mascara - BlackOriginal-mascaran från Lily Lolo som varit många kunders favorit i flera år!

Så här säger bloggaren Veckans Eko om mascaran:

Jag tycker om den breda borsten, som smalnar av en aning längst ut. Den gör det lätt att komma åt och separera alla fransarna. Själva mascaran är lätt att applicera, klumpar sig inte och är väldigt mörkt grå – på gränsen till svart. Den ger både längd och volym åt fransarna och sitter kvar hela dagen utan att “fälla”. Mycket nöjd! Betyg: 5

 

 

 

Spana in den här videon för hur du applicerar mascaran med perfekt resultat:

Köp Lily Lolo Natural Mascara Black här för 189 kr >>> 

 

NR 3: PuroBIO Cosmetics Mascara Glorious Volumizing – Black

Purobio-Mascara-glorius-volumizing-black-openEn prisvärd volymmascara från italienska PuroBio för en dryg 100-lapp – ett riktigt budgetkap!

Så här tycker kunden Therese:

Lite ovant i början (kanske det alltid är med ny mascara). Bra svärta, bra borste men något klumpig – jag blir ofta svart på ögonlocken, men det är lätt att ta bort med en torr tops. Lätt att tvätta bort med den vanliga rengöringen, behöver ingen extra för ögonen. Hittills nöjd. Prisvärd! Betyg: 5.

Kör PuroBio Mascara Glorious Volumizing Black här för 119 kr >>>

 

 

NR 4: RMS Beauty Mascara Volumizing

RMS-beauty-RMS_MASCARAEn lyxig volymmascara från RMS Beauty för intenstivt täta fransar med mycket volym.

Så här säger makeup-artisten Linda Öhrström om mascaran:
Ekologisk och naturlig mascara är ett svårt kapitel, men RMS Volumizing Mascara känner jag mig trygg med och är den jag använder mest, både på mig själv och i jobbet. Har en bra borste som verkligen separerar fransarna och ger full volym. Betyg: 5.

Här hittar du RMS Beauty Mascara Volumizing för 330 kr >>>

 

 

 

NR 5: Estelle & Thild Long Lash Mascara

Estelle-Thild-long-lash-mascara-flower

En svensk eko-certifierad mascara från Estelle & Thild som är riktigt grym; separerar och förlänger fransarna och ger snyggt definierade ögon.

Så här säger kunden Sarah om denna mascara:

Helt klart en ny favvo! Letat efter en ersättare till Unes mascara länge och jag tror äntligen jag hittat den. Ger långa svarta fransar med lång hållbarhet och stadga. Jag slipper springa och bättra på mascaran under dagen som jag upplevt med andra ekologiska mascaror. Betyg: 5/5!

Här hittar du Estelle & Thild Long Lash Mascara för 199 kr >>>

 

 

NR 6: Zuii Organic Flora Maxi Lash Mascara

zuii-mascara-kvadrat

Zuii Organics populäraste mascara som maximerar längden på dina fransar.

Så här säger Hannah Sjöström om denna mascara:

Kort smidig hylsa med ganska kort skaft och en lång plastborste med piggar. Väldigt lätt att borsta och komma åt alla fransar med denna. Bra svart formula, som inte är för torr, och heller inte för blöt. Gillar! Med bara ett drag får fransarna längd, och jobbar man lite till får de också bra volym. Släpper inget alls, känns bara toppen! Men det allra bästa är att mascaran inte heller släpper från topparna, utan längden bibehålls på fransarna hela dagen. Sen är det inga problem alls att bygga på under eftermiddagen om man ska ut på galej – vilken effekt! Nästan som lösögonfransar. Betyg: 4,5.

Här hittar du Zuii Maxi Lash Mascara för 249 kr >>>

 

NR 7: Benecos Natural Mascara Maximum Volume – Deep Black

Benecos-Mascara-DeepBlack.jpg

Maximera volymen för en liten peng med denna mascara från tyska Benecos.

Läs Hannah Sjöströms omdöme här:

Ger bra svärta, den ganska blöta guckan täcker fransarna direkt. Borsten är ordentlig och borstar igenom alla fransar. Ger bra med volym till fransarna och det funkar utmärkt att applicera ett andra lager senare på dagen. Fransarna hålls mjuka och behagliga. Betyg: 4. 

Köp Bencos Mascara Maximum Volume – Deep Black för 78 kronor >>>

 

 

 

NR 8: Juice Beauty Phyto-Pigments Ultra-Natural Mascara – Black

Juice-beauty-mascara-ultra-natural-blackJuice Beautys volymmascara som vårdar dina fransar samtidigt som de ger svärta.

Så här tycker vår testpanel Green Beauty Squad:

En härligt lätt mascara med suverän svärta i pigmentet. Innehåller så kallade phyto-pigment som består av starka växtpigment istället för syntetiska färger. Första applikationen ger en väldigt naturlig look. Och den som vill ha mer drama väntar bara tills den första torkat och applicerar sedan en andra omgång. Betyg: 4.

Köp här för 246 kr (ord pris 289 kr) >>>

 

 

Till sist, här kommer också lite tips & trix för hur du hittar rätt eko-mascara, och hur du får den att funka optimalt:

Varför funkar inte  min ekologiska mascara? Hannah Sjöström tipsar om hur du får mascaran att hålla bättre >>>

Hjälp mig att hitta en vattenfast mascara? Makeup-artisten tipsar om sina favoriter >>>

10 knep som får dina ögonfransar att se längre ut >>>

Hitta rätt mascara: guide till olika mascaror från budget till lyx >>>

 

Köpguide: Ekologisk mascara