Ekologiska mascaror – bäst i test. Några av de vanligaste frågorna vi på Naturligt Snygg får till vår kundservice handlar om mascaror. Och vi vet – det kan vara ganska trixigt att hitta den perfekta ekologiska mascaran, särskilt som det är väldigt individuellt vad man föredrar och hur en mascara håller och upplevs på olika personer.

Vi har med hjälp av kund- och bloggomdömen tagit fram en bäst i test-lista på de populäraste mascarorna i vår webbshop. Förhoppningsvis får du en hjälp till att hitta rätt mascara för dig! Längst ner i detta inlägg har vi också samlat en bunt länkar till artiklar och guider med tips på hur du väljer rätt och maximerar längden på dina fransar.

Bäst i test – populäraste mascarorna hos Naturligt Snygg!

 

1: Inika Long Lash Mascara Black 

Egenskap: Förlängande Veganvänlig: Ja Betyg: 5/5

inika long lash mascara black

En mascara från Inika som ger dig ultralånga fransar samtidigt som den vårdar och ger fransarna näring. Den har en volymborste som ger ett klumpfritt och hållbart resultat!

Vår kund Madeleine säger såhär om Long Lash Mascara:
”Imponerad av denna mascara. Hade gett upp hoppet om att någonsin finna en ekomascara som på Dior-manér kan bygga solfjäderfransar. De flesta ser oimponerande naturliga ut, kladdar utomhus och fäller färg. Inte denna. Sitter stenhårt! Är byggbar á la false lash effect och har helt lagom konsistens.”

Köp Inika Long Lash Mascara Black för 279 kronor >>>

 

2: Lily Lolo Natural Mascara Black

Egenskap: Volym Veganvänlig: Ja Betyg: 5/5

Lily Lolo Natural Mascara - Black

Original-mascaran från Lily Lolo som varit många kunders favorit i flera år! Den ger fransarna volym, längd och torkar snabbt!

Så här säger bloggaren Veckans Eko om mascaran:
”Jag tycker om den breda borsten, som smalnar av en aning längst ut. Den gör det lätt att komma åt och separera alla fransarna. Själva mascaran är lätt att applicera, klumpar sig inte och är väldigt mörkt grå – på gränsen till svart. Den ger både längd och volym åt fransarna och sitter kvar hela dagen utan att “fälla”. Mycket nöjd! Betyg: 5”

Köp Lily Lolo Natural Mascara Black för 189 kronor >>>

 

3: AnneMarie Börlind Precision & Care Mascara

Egenskap: Definierande Veganvänlig: Ja Betyg: 4,5/5

Annemarie-borlind-Precision--Care-Mascara-m-borste

Mascaran från AnneMarie Börlind ger fylliga och definierade fransar. Den speciella borsten separerar fransarna och fördelar mascaran jämt.

Hannah Sjöström säger såhär:
”Den här mascaran är ganska lång, har en lång borste och bra handtag. Borsten är i plast som ni ser, och med korta piggar. Formulan är ganska lös, korpsvart och torkar snabbt utan att göra fransarna stela. Den här borsten hjälper alltså till att skapa definition, den jobbar inte främst på volym (den klumpar alltså inte ihop flera fransar och gör dem tjockare) så här får man borsta på fransarna ganska många gånger för att få det resultat man vill. Man kan alltså skapa volym genom att applicera flera gånger. Och den skapar också riktigt bra längd till fransarna”

Köp Precision & Care Mascara för 249 kronor >>>

 

4: PuroBIO Cosmetics Mascara Glorious Volumizing – Black

Egenskap: Volym Veganvänlig: Ja Betyg: 4/5

Purobio-Mascara-glorius-volumizing-black-open

En prisvärd volymmascara från italienska PuroBio. Den speciellt konformade borsten gör ögonfransarna både fylliga och tjocka.

Så här tycker kunden Therese:
”Lite ovant i början (kanske det alltid är med ny mascara). Bra svärta, bra borste men något klumpig – jag blir ofta svart på ögonlocken, men det är lätt att ta bort med en torr tops. Lätt att tvätta bort med den vanliga rengöringen, behöver ingen extra för ögonen. Hittills nöjd. Prisvärd! Betyg: 5.”

Köp PuroBIO Cosmetics Mascara Glorious Volumizing för 119 kr >>>

5: RMS Beauty Mascara Volumizing

Egenskap: Volym Veganvänlig: Nej, innehåller bivax Betyg: 5/5

RMS-Beauty-mascara-volumizing-1000x1000

En lyxig volymmascara från RMS Beauty för intensivt täta fransar med mycket volym utan att kladda och flagna.

Så här säger makeup-artisten Linda Öhrström om mascaran:
”Ekologisk och naturlig mascara är ett svårt kapitel, men RMS Volumizing Mascara känner jag mig trygg med och är den jag använder mest, både på mig själv och i jobbet. Har en bra borste som verkligen separerar fransarna och ger full volym. Betyg: 5.”

Köp RMS Beauty Mascara Volumizing för 330 kr >>>

 

6: Estelle & Thild Long Lash Mascara

Egenskap: Förlängande Veganvänlig: Ja Betyg: 4/5

Estelle-Thild-long-lash-mascara-box

En svensk eko-certifierad mascara från Estelle & Thild som är riktigt grym; separerar och förlänger fransarna och ger snyggt definierade ögon med svärta!

Så här säger kunden Sarah om denna mascara:
”Helt klart en ny favvo! Letat efter en ersättare till Unes mascara länge och jag tror äntligen jag hittat den. Ger långa svarta fransar med lång hållbarhet och stadga. Jag slipper springa och bättra på mascaran under dagen som jag upplevt med andra ekologiska mascaror. Betyg: 5/5!”

Här hittar du Estelle & Thild Long Lash Mascara för 199 kr >>>

 

7: Zuii Organic Flora Maxi Lash Mascara

Egenskap: Förlängande Veganvänlig: Nej, innehåller bivax Betyg: 4/5

Zuii-Organic-Flora-Volume-Mascara

Zuii Organics populäraste mascara som maximerar längden på dina fransar. Mascaran ger dig en glammig look med distinkt svärta.

Så här säger Hannah Sjöström om denna mascara:
”Kort smidig hylsa med ganska kort skaft och en lång plastborste med piggar. Väldigt lätt att borsta och komma åt alla fransar med denna. Bra svart formula, som inte är för torr, och heller inte för blöt. Gillar! Med bara ett drag får fransarna längd, och jobbar man lite till får de också bra volym. Släpper inget alls, känns bara toppen! Men det allra bästa är att mascaran inte heller släpper från topparna, utan längden bibehålls på fransarna hela dagen. Sen är det inga problem alls att bygga på under eftermiddagen om man ska ut på galej – vilken effekt! Nästan som lösögonfransar. Betyg: 4,5.”
Här hittar du Zuii Maxi Lash Mascara för 249 kr >>>

 

8: Benecos Natural Mascara Maximum Volume – Deep Black

Egenskap: Volym Veganvänlig: Nej, innehåller bivax Betyg: 4/5

Benecos-Mascara-DeepBlack.jpg

En mascara som maximerar volymen för en liten peng från tyska Benecos. Berikad med e-vitamin vårdar den fransarna.

Läs Hannah Sjöströms omdöme här:
”Ger bra svärta, den ganska blöta guckan täcker fransarna direkt. Borsten är ordentlig och borstar igenom alla fransar. Ger bra med volym till fransarna och det funkar utmärkt att applicera ett andra lager senare på dagen. Fransarna hålls mjuka och behagliga. Betyg: 4.”

Köp Benecos Mascara Maximum Volume – Deep Black för 85 kronor >>>

 

9: Juice Beauty Phyto-Pigments Ultra-Natural Mascara

Egenskap: Volym Veganvänlig: Ja Betyg: 4/5

Juice-beauty-mascara-ultra-natural-black

En mascara som vårdar dina fransar samtidigt som den ger svärta och volym från Juice Beautys. Den spiralformade borsten ger alltid precis rätt mängd samtidigt som den separerar, böjer och förlänger fransarna!

Så här tycker vår testpanel Green Beauty Squad:
”En härligt lätt mascara med suverän svärta i pigmentet. Innehåller så kallade phyto-pigment som består av starka växtpigment istället för syntetiska färger. Första applikationen ger en väldigt naturlig look. Och den som vill ha mer drama väntar bara tills den första torkat och applicerar sedan en andra omgång. Betyg: 4.”

Köp Juice Beauty Phyto-Pigments Ultra-Natural Mascara för 289 kronor >>>

 

 

Till sist, här kommer också lite tips & trix för hur du hittar rätt eko-mascara, och hur du får den att funka optimalt:

Varför funkar inte  min ekologiska mascara? Hannah Sjöström tipsar om hur du får mascaran att hålla bättre >>>

Hjälp mig att hitta en vattenfast mascara? Makeup-artisten tipsar om sina favoriter >>>

10 knep som får dina ögonfransar att se längre ut >>>

 

Köpguide: Ekologisk mascara