Mossa är ett lettiskt hudvårdsmärke som görs av samma företag som gör Madara och samtliga produkter är certifierade enligt Ecocert. Mossa hämtar stor inspiration från den lettiska och nordiska floran och många av produkterna är berikade med bärextrakt av tex hallon, hjortron och blåbär.

Mossa har delat in produkterna i fem serier:

• Mossa Youth Defence som innehåller hjortron eller björnbär och som är till för en hud som är 25 + och som vill börja mota undan det som kan åldra huden i förtid.

• Mossa V LIFT som är en vårdande och uppstramande serie för mogen hud.

• Mossa DERMA + är utformad för att lugna stressad och känslig hud. Innehåller hyaluronsyra som hjälper huden att hålla fuktbalansen.

• Mossa Vitamin Cocktail som är packade med multivitaminer från havtorn och hallon och som kan användas av alla hudtyper.

• Mossa Skin Solutions är en liten serie med rengöringsprodukter särskilt framtagna för problemhud och acne, men de kan självklart användas av alla, när man behöver en extra djuprengörande kick.

 

Därutöver finns det också rengöringar, peelings och masker som passar alla.
Här är en guide:

 

Hudvård för mogen hud från Mossa

VLIFT är Mossa serie för mogen hud som baseras på häggmispel. Den har vårdande och uppstramande effekt.

Mossa V LIFT Wrinkel Fill Collagen Day Cream är en dagkräm för mogen hud som är full med antioxidanter och aktiva ämnen. Hjälper till att minska utseendet på fina linjer och rynkor och lämnar ett jämnare och fastare resultat.

Mossa V LIFT Deep Sleep Collagen Night Cream är en nattkräm som innehåller naturliga biopolymerer som förbättrar hudens fuktbalans. En kombination av 21 aktiva ämnen ger en mjukare och fastare hud med mer lyster.

Mossa V LIFT Wrinkle Fill Collagen Eye Cream är en lätt ögonkräm för mogen hud. Den är skonsam mot ögats känsliga hud, samtidigt som den är effektiv och hjälper huden runt ögat att bli fastare.

Mossa V LIFT Youth Power Daily Booster är en 10-dagarskur som ger huden en riktig boost. Den förbättrar omedelbart slapp hud och verkar på fina linjer och rynkor. En riktigt glow-kick för huden.

 

 

mossa-1024x909

Hudvård för normal hud från Mossa

Har du normal hud och inte i behov av att jobba med ålderstecken är Mossas serie Youth Defence ett bra val.

• Restoring Night Cream med björnbär och Moisturising Antioxidant Day Cream med blåbär passar alla hudtyper, även om just dagkrämen även är bra för dig med kombinerad hud.

• Ögonkrämen heter Restoring Eye Cream och passar också alla hudtyper.

• Ansiktsvatten i serien Youth Defence heter Active Vitamin Toner och passar normal/kombinerad hud. Det finns ytterligare ett ansiktsvatten som passar alla hudtyper som heter Antioxidants Radiance Toner och som innehåller blåbär och hjortron.

 

 

mossa-faceoil-1024x683

Hudvård för fuktfattig och torr hud från Mossa

• Mossas storsäljare Vitamin Oil Cocktail Facial Oil är en ansiktsolja som passar alla hudtyper – mogen, fet, ung och känslig – men som är extra bra för fuktfattig hud.

• Vitamin Cocktail Intense Rehydration Energising Day Cream är ansiktskrämen för dig med törstig hud, även om den även passar alla hudtyper.

• Youth Defence Soothing Vitamin Toner heter ansiktsvattnet för dig som är känslig och torr.

 

Hudvård för känslig hud från Mossa

Serien DERMA + är utformad för att lugna stressad och känslig hud. Innehåller hyaluronsyra som hjälper huden att hålla fuktbalansen.

Mossa DERMA+ Calming Day Cream är en dagkräm som lugnar stressad och känslig hud. Har en näringsrik formula som lugnar och vårdar. Innehåller också extrakt från lingon samt vitamin E och C som motverkar ålderstecken.

Mossa DERMA+ Calming Serum är ett ansiktsserum för känslig hud. Den vårdar stressad och irriterad hud och hjälper hudbarriären att bibehållas och skyddar huden mot miljöfaktorer så som solen och föroreningar.

 

 

 

Mossa Skin Solutions Charcoal scrub, 60 ml

Hudvård för oren hud och acne från Mossa

I Mossas serie Skin Solutions ingår några extra rengörande produkter för dig med problemhud och acne, men de kan självklart användas av alla, när man behöver en extra djuprengörande kick.

• Pore Clarifying Charcoal Scrub innehåller svarta vinbär och aktivt kol och är extra bra för oren hud.

• Ansiktvatten för dig med acne/oren hud heter Skin Solutions Anti-Blemish Clarifying Toner. 

Mossa Youth Defence Cleansing Crème-Mousse, 190 ml

Rengöringar, peelings och masker från Mossa

• Mossas rengöringskräm heter Creme-Mousse och den innehåller vita vinbär och naturlig aha-syra, så du som är extra känslig kanske inte ska använda den här dagligen, annars passar den alla hudtyper.

• Här finns också ett micellärvatten, Micellar Water med hallon som också passar alla hudtyper.

Peelingmasken Age Excellence Miracle Peel passar också alla hudtyper (kanske inte den allra känsligaste, eftersom den också innehåller aha-syra) och är extra bra för mogen hud och för dig med pigmentfläckar.

• Pore Clarifying Charcoal Scrub innehåller svarta vinbär och aktivt kol och verkar extra djuprengörande. Den passar normal/fet/oren hud och dig med acne. Har du mogen hud (60 +) och känslig hud, ska du istället testa:

• Den smarta ansiktsmasken som man kan sova med, Vitamin Cocktail Energy Boost Multi-Use Mask passar också alla hudtyper och fungerar som en bra boost för huden.

• Det ansiktsvatten som passar alla hudtyper heter Youth Defence Antioxidants Radiance Toner.

Mossa Skin Perfector Tinting Moisturiser, 50 ml

För den som letar efter en snygg BB Cream som ger lyster till huden och hjälper till att jämna ut hudtonen, rekommenderar vi Mossas Skin Perfector BB Nude Tinting Moisturiser som tyvärr bara finns i en nyans, men den anpassar sig riktigt bra. Den har lätt täckning, så den ger bara en snygg finish på huden, plus att den ger extra fukt och skydd mot miljön.

Mer läsning för dig:

Kundernas topp-fem favoriter från Mossa

Här hittar du Mossas produkter.