Less Is More är ett österrikiskt hårvårdsmärke framtaget av Doris Brandhuber, doktor i kemi och aromaterapeut, och frisören Hannes Trummer. Tillsammans ville man skapa hårvårdsprodukter med hänsyn till miljö och hälsa och undvika syntetiska ämnen.

Sortimentet är ganska stort, och här finns dels hårvård i form av schampo och balsam för olika hårtyper, men också en stor kollektion stylingprodukter. Produkterna är alla naturligt och ekologiskt baserade och flera av dem är också ekologiskt certifierade enligt Cosmos. Här kommer en guide till produkterna från Less Is More:   Less-is-more-haircare-products-Coiffants-

5 olika schampo och balsam serier  

• Aloe Mint Volume Shampoo + Conditioner  Passar dig som har tunt, normalt eller fett hår och som vill ha lite mer volym i håret. Produkterna föryngrar, stärker, renar och ger fyllighet till håret.

• Cajeput Pure Balance Shampoo + Conditioner  Passar alla hårtyper, men är extra bra för dig som har lockigt hår, och är bra för dig som vill ha ett skonsamt schampo och balsam som ger håret fukt men också glans.

• Mallowsmooth Shampoo + Conditioner  Passar dig som har torrt, tjockt och skört hår och som letar efter intensiv fuktgivning och näring. Dessa produkter hjälper också till att göra håret mjukare.

• Lindengloss Shampoo + Conditioner  Passar dig som har färgat och skadat hår och som vill ge håret glans. Dessa produkter hjälper till att reparera och skyddar håret mot påfrestningar.

• Herbal Scalp Relieve Shampoo + Conditioner. (hette tidigare Neem Scalp Relieve) Passar alla hårtyper men är framtaget med dig som har problem med hårbotten och mjäll. Hjälper till att balansera en torr eller fet hårbotten, lindrar klåda och irritation och verkar rengörande och lugnande i hårbotten.

 

LIM_styling Less Is More

Leave-in produkter + specialvård

• Proteinspray  En leave-in-spray för dig med tunt hår som vill ha fukt, utan att tynga ned håret. Stärker och mjukgör håret, och hjälper till att tämja håret. Kan sprayas i håret före styling. Behöver inte tvättas ur.

• Tangerine Curl Balm  En leave-in kräm för dig med lockigt hår. Fungerar som värmeskydd, ger glans och fyllighet och stuns till dina lockar. Hjälper till att göra det lättare att reda ut och tämja dina lockar. Kramas in i fuktat hår. Behöver inte tvättas ur.

• Lavender Smooth Balm En leave-in kräm som mjukgör håret och verkar anti-frizz. Passar dig med tjock, torrt och just frissigt hår. Ger håret glans och skyddar mot värme. Krama in i fuktigt hår. Behöver inte tvättas ur.

Lindengloss Finishing Spray Ett glansspray för färgat och skadat hår och som verkar föryngrande på håret. Det lugnar flygigt hår, tar ned friss, reparerar och mjukgör håret. Gör håret mindre antistatiskt. Sprayas över hela håret efter du har stylat det. Skaka flaskan ordentligt före användning. Behöver inte tvättas ur.

• Herbal Tonic  Hårbottensbehandling som lindrar klåda och kli i hårbotten. Passar alla hårtyper och verkar lugnande och samtidigt uppfriskande. Spraya direkt i hårbotten och massera ett par minuter. Behöver inte tvättas ur.

• Rose Serum Hårolja som ger en intensivbehandling för hår och hårbotten . Ger glans till håret och verkar anti-friss. Passar alla hårtyper, men är extra lämpligt för torrt och skadat hår. Du kan använda den som styling; gnugga ett par droppar i handflatan och krama in i håret (blött eller torrt) eller massera in i hårbotten, lägg en handduk på kudden och sov med oljan i hår och hårbotten. dagen efter kan du tvätta ur oljan.

lessismore_stylingStylingprodukter + finishing

• Honeywax Vårdande stylingvax för alla hårtyper, men som passar bäst för dig med tjockt hår. Ger håret medium stadga, lätt glans och passar även för lite längre hår. Arbeta ut en liten klick mellan fingrarna och applicera i torrt hår.

• Kieselwax Ett hårt vax för korta frisyrer, och som passar alla hårtyper men som är extra bra för dig med lite finare hår, då den också ger bra struktur till håret. Ger en matt look, och flexibel stadga. Massera ut en liten klick mellan händerna och applicera i torrt hår.

• Earl Grey Blow Dry Spray  (Denna hette tidigare Chitinspray.) Värmeskyddande spray som passar alla hårtyper men som är särskilt bra för dig med tunt hår. Blow-dry lotion kallas denna typ av produkt, som man sprayar i håret före man torkar det med hårfön. Förutom värmeskydd ger den också volym till håret, lätt hold och glans.

• Angelroot Volume Spray  Detta är också en blow-dry lotion som man sprayar i håret före man stylar med värmeverktyg. Passar alla hårtyper men extra bra för dig som saknar volym, och som har tunt hår. Ger volym, fyllighet och verkar också antistatiskt. När du vill boosta din volym: lyft håret från hårbotten och spraya i hårbotten, använd sen borsten och blås/föna håret.

• Elderflower Salt Spray  Spray som ger håret textur och som kan användas för att skapa en beachig look. Ger fukt till håret men också textur, och lite stadga. Passar alla hårtyper men passar extra bra om du har fint och tunt hår och du vill ha mer definition och en mattare känsla.

LIM_travelsize

De flesta av Less Is Mores produkter finns även i mindre prova-på storlek!

 

• Lindengloss Finishing Spray Hårspray som du använder efter styling, som sista spray för att ge håret glans. Passar bra för dig som har färgat hår eller skadat och stressat hår. Verkar antistatiskt och mjukar upp hårstrukturen. Skaka flaskan ordentligt och spraya sen över hela, eller delar av håret.

• Thyme Laque Fixerande hårspray som du använder sist i din styling för att ge din frisyr stadga. Ger glans och fukt till håret och passar alla hårtyper. Efter du har sprayat håret med hårsprayen kan du styla det ytterligare några minuter innan det ”stelnar”.

• Mascobadogel Mångsidig hårgelé som ger håret stadga och passar alla hårtyper. Kan användas innan du stylar håret, för att maximera volymen vid föning, och då applicerar du i vått hår. Men du kan också applicera i vått hår och låta självtorka, eller för att definiera vissa sektioner i håret kan du applicera den i torrt hår.

• Limesoufflé Lättare gelévax som ger textur och definition till håret och som har medium hold, alltså inte full stadga. Passar alla hårtyper, men mer passande för längre frisyrer och tynger inte ned håret. Krama in sufflén i halvtorrt hår och låt självtorka.

• Flower Whip Vårdande stylingkräm för lockigt, normalt och tjockt hår. Hjälper till att ge definition och stuns till dina lockar och självfall. Krama in i vått hår och använd hårfön, eller låt håret självtorka. Kan också appliceras i torrt hår för mer definition.

 

Här hittar du hela Less Is More sortiment >>>>