Naturligt Snygg har tagit tillfället i akt att ställa en rad intressanta frågor till Dominique, som är grundare av Loelle! Han tog sig tid att svara trots att han i skrivande stund bafann sig på resande fot, i full färd med att besöka det kvinnokooperativ i Marocko där oljan utvinns.

 

Berätta lite om dig själv!
– Jag heter Dominique Samir Guellouchi och är en fyra-barnsfar från Stockholm. Min mamma är från Finland och pappa från Marocko. Företaget är döpt efter min andra dotter Loelle. Detta för mig återspeglar det jag brinner för, min familj, miljön, en hälsosam livsstil och organiska, ekologiska produkter i den mån det är möjligt i dagens samhälle. För att sammanfatta det med ett ord: vänligt. Vänligt för alla. Eftersom jag ser det hälsosamma och naturliga som en stor och viktig del av livet vill jag kunna erbjuda mina kunder detta i så stor utsträckning jag kan.

 

Hur kom du på att du ville satsa på att jobba med oljor?
– Det är min fina mammas förtjänst! Hon är yogalärare och psykolog som alltid använt organiska och ekologiska produkter så detta är något jag vuxit upp med. Hon reste till Marocko i början på 70-talet där hon träffade min pappa och förälskade sig inte bara i honom, utan även i de marockanska traditionerna. När hon föreslog att jag skulle välja denna väg och göra fler människor medvetna om oljornas välgörande så tvekade jag aldrig. Jag tog mig till Marocko för att påbörja min jakt på de renaste och finaste råvarorna, detta gör jag fortfarande med samma stora passion.

 

Berätta om kvinno-kooperativet, hur hittade du det?
– I början besökte vi många kvinnokooperativ, det jag upptäckte ganska fort var att många styrdes av män, kvinnorna var endast en fasad. Jag bestämde mig då för att med alla medel hitta ett äkta och godhjärtat kvinnokooperativ vilket tog sin tid, men till slut fann vi varandra. Det som gjorde att jag fastnade för just dem var att kvinnorna faktiskt styrde kooperativet, de samarbetade också med andra mindre kooperativ för att lyfta dem. men viktigast av allt: där fanns en skola för kvinnornas barn som tack vare kooperativet kunde drivas där.

I Marocko så bringar arganoljans popularitet arbete till många fattiga kvinnor, de får en chans till utveckling, mat och utbildning till barnen samt fina projekt för de små byarna som behöver all hjälp de kan få. Det har tagit mig lång tid att besöka de många kooperativen för att hitta just det som motsvarade mina krav och förväntningar när det kommer till kvalitet och behov.

Vi är stolta över vårt samarbete och fina vänskap med kvinnorna och är otroligt glada att kunna hjälpa dem inte bara ekonomiskt men även med våra projekt vi drar igång för främst barnens skull. För att ta ett exempel så har vi samarbetat med företaget bakom Mumin som sponsrade oss med leksaker och kläder som mycket tacksamt togs emot!

IMG_7073
Dominique besöker kvinnorna som jobbar i kooperativet. Foto: Privat

 

Hur använder berberkvinnorna själva oljan?
– Arganoljan omnämns i skrifter så tidigt som på 1200-talet, så användningen av råvaran alltså inte ny. Kvinnorna anser till exempel att oljan verkar läkande vid brännskador och den har en stor plats i det traditionella läkandet. Det är västvärlden som skapat en vana att framställa saker på kemisk väg. Vi vill att Loelle ska vara en motpol till det kemiska.

 

Hur ser populariteten för oljor ut idag?
– Det har knappast undgått någon att organiska oljor ökat i popularitet, kundkretsen växer och många vill veta mer och lära sig samt dra nytta av oljornas komplexa egenskaper, för ett friskare och gladare yttre och inre. Detta kommer hålla i sig och utökas då vi blir mer och mer medvetna om vår hälsa och jord.

 

Vad ser du för trender just nu och vilken olja tror du kommer bli nästa storsäljare?
– För män har vi just lanserat en skäggolja med en maskulin doft, det är ju inte bara håret på knoppen du vill vårda! Åt det mer lyxigare hållet kan vi nu tillhandahålla er med kaktusfikonfröolja. Den oljan är riktig skinfood som du garanterat inte vill sluta använda. Denna oljan är tveklöst nästa hit! (håll utkik oljan dyker upp inom kort)

IMG_7166
Den lyxiga kaktusfikonfröoljan är bra för de flesta hudtyper, även acnebenägen och mogen hy. Foto: Privat

 

Vad är fördelarna med just arganolja som är så populär nu – i jämförelse med andra oljor?
– Egentligen handlar valet av olja om vilken typ av hud du har, arganolja är en väldigt bra allroundolja och kan med fördel användas av både yngre, återfuktande, som äldre, reducerar fina linjer. Den är även en bra hårolja för oss som lever med mössa och ibland frissigt hår många månader om året. Jag måste nämna att när jag hälsar på kvinnorna som arbetar med oljan så kan man verkligen se deras lyster, det är häftigt att en 75-årig kvinna kan ha rynkfria och babylena händer!

 

Varför kan det vara värt att betala ett lite högre pris för oljor?
– Jag kan inte berätta varför man ska betala mer för oljor eftersom kosmetikbranschen skiljer sig markant från företag till företag. men jag kan berätta varför man ska välja Loelles produkter.

Vår filosofi är att en hudprodukt skall innehålla så få ingredienser som möjligt och inte ha kemiska tillsatser, för oss är det viktigt vad konsumenten sätter på sin hud. Vi arbetar endast med producenter som innehar certifikat och vi brinner även för våra samarbetskooperativ där kvinnorna får en möjlighet att jobba, deras barn gå i skolan, det tycker vi är värt att betala någon extra krona för.

Tyvärr förekommer det väldigt mycket fusk vilket vi har fått erfara i samband med våra resor. Man blandar tex ut en olja med någon billigare olja för att dra in på kostnaderna. Om vi pratar om argan så kan produceraren handla med dåliga nötter, ni kanske har hört om argan som luktar bajs, oljan är då pressad på dåliga nötter som passerat genom en gets mage, vilket resulterar i en tråkig doft och en kraftigt kvalitativ sänkning av produkten.

Ett litet tips på vägen är att alltid läsa INCI (innehållsförteckningen) för att vara säker på att du köper det du förväntar dig köpa. Tips nr. 2 är att var medveten om att naturlig inte betyder samma sak som organisk. Vi arbetar endast med organsika produkter.

 

Den nya exklusiva kaktusfikonoljan verkar spännande, berätta om den!
– Detta är en jättespännande produkt tycker vi, som vi tror mycket på. För det första är kaktusar bra att odla då de är lättodlade, de förhindrar ökenspridning i regionen. Framställningsprocessen är helt fantastisk, av ett ton kaktusfikon får man fram 1 liter olja. Processen är enormt tidskrävande. Vinsten är att oljan är så fin i sin sammansättning att den går snabbt och djupt in huden, som ett serum och reducerar rynkor och andra hudskavanker helt naturligt. Den går bra att blanda med till exempel arganolja, då får man en dubbelverkande olja som vårdar huden under en längre tid.

Den här oljan kallar vi för moderjords gröna hudelixir och den förtjänar verkligen sitt namn då den bl.a. slår alla rekord med hela 1000mg E-vitamin per kg. Detta ger hyn en enastående och naturlig effekt på hudens ålderstecken.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>