Ekologisk bodylotion. I den här recensionen testar Katarina B en bodylotion från lappländska C/O Gerd som använder sig av nordiska ingredienser såsom lingon, blåbär och hjortron.

Body Lotion Blueberry Vanilla Fudge

Jag är redan sedan tidigare ett stort fan av C/O Gerds kroppsvård så mina förväntningar var ganska höga på denna produkt. De infriades. Nästan. Produkten i den stora tuben som jag testar innehåller hela 275 ml. Den har ett snäpplock som man lätt kan öppna med ena handen om man vill och finns också i pumpflaska vilket är det jag föredrar om jag kan välja. Innehållet är som vanligt jättebra med fina oljor som t.ex. avokado och blåbärsfrö, samt sheasmör, kakaosmör och glycerin från raps som håller huden återfuktad.

Den doftar ljuvligt men kanske aningen för sött för mig. Men det är ok. Doften sitter kvar länge och eftersom jag älskar vanilj så gillar jag det men det är inte läge att ha någon annan doft på sig efteråt om man har smörjt in hela kroppen. Lotionen är dryg och det behövs inte mycket. Men tyvärr är den svår att smörja in.
De säger själva att det lätt går in och det håller jag inte med om. Man blir vit först som man kan bli med solkräm och får hålla på ett tag och det drar ner betyget för mig.
Huden känns mjuk och återfuktad och den känslan håller i sig men att doften är lite för söt och att den är svår att smörja in gör att jag inte ger den toppbetyg.
Betyg: 4 av 5

/ Katarina B

Spana in fler bodylotions här>>>

Mer läsning om bra kroppsvård hittar du här:

Bästa ekologiska bodylotion