Ekologisk ögonkräm. Ibland behöver huden runt ögonen extra mycket kärlek. Då kan man testa ett oljebaserat ögonserum från svenska Care of Gerd, som Sofia B har gjort här:

 

Care of Gerd , Blueberry Eye Serum.

Detta är en fuktgivande gyllengul olja för den tunna huden under ögonen. Den innehåller oljor från bland annat blåbärsfrö och neroli, som lugnar känslig hy, samt morotsfröolja som ska verka uppstramande. Rekommendationen är att en till två droppar duttas försiktigt på benet under ögat varje morgon och kväll för en lugnande och återfuktande effekt.

Serumet kommer i en smidig liten glasflaska med pipett som gör det lätt att dosera. Serumet går relativt snabbt in i huden, men efterlämnar en lätt oljig hinna. Detta gjorde att min mascara hade en tendens att släppa och min eyeliner liksom åts upp under dagen. Så jag skulle rekommendera att bara använda serumet på kvällen. Förutom det så är det ett härligt serum som gjort mina kråkfötter mindre framträdande och gett huden kring ögat en fin glow. Det är också väldigt drygt, en droppe räcker gott och väl, så 259 kronor för 15 ml är väl investerade pengar. Betyg: 4/5. 

/Sofia B