Ekologisk rouge. Visst är det härligt att kunna sminka sig till en en fräschare look genom att applicera lite blush, eller rouge. Här har Sofia F testat två rouger från svenska Maria Åkerberg och hon är riktigt imponerad!

 

Maria Åkerberg, Blush, Candy. Här har vi ett häftigt rouge med mycket pigment som ger effekt! Det är alltid kul att testa produkter som är naturliga men som ändå skapar stor effekt, det här är verkligen en sån produkt! Det här kompakta puderrouget från Maria Åkerberg är otroligt drygt och skapar en väldigt snygg look.

Färgen Candy är starkt rosa vilket gör att du inte behöver använda mycket men ändå får ett snyggt resultat. Den innehåller inget glitter utan ger bara färg och det tycker jag är väldigt tacksamt. Innehållet är växt- och mineralbaserat vilket vårdar huden och låter den andas. Jag tycker extra mycket om att Maria Åkerberg har ett genomsyrat miljötänk och att de bara använder precis så mycket olja och vax som är nödvändigt vilket ger en väldigt dryg produkt som kommer hålla länge – bra för både miljön och plånboken!

Jag provade även att använda det här rouget som ögonskugga vilket jag tyckte fungerade jättebra. Det är alltid bra och roligt att kunna ha produkter som går att använda till flera olika användningsområden tycker jag. Något annat som jag verkligen gillade med produkten är att jag först upplevde färgen som väldigt intensiv och tänkte att den inte kommer passa min hudton, framför allt när jag är van vid att använda rouge som går åt det mer brunare hållet. Men produkten är förvånansvärt enkel att arbeta med och du kan själv styra hur intensiv färg du vill arbeta fram! Jag ger den här produkten utan tvekan 5/5 i betyg! Betyg: 5/5 

 

Maria Åkerberg, Blush, Apricot. Det här kompakta puderrouget från Maria Åkerberg har blivit min nya favorit i sminkväskan! Det är otroligt drygt och skapar en väldigt snygg look som håller hela dagen. Färgen Apricot har en aprikosfärgad nyans som ger ett väldigt naturligt och jordnära resultat. Den innehåller inget glitter utan är matt och ger bara färg och det tycker jag är väldigt tacksamt. Jag provade även att använda det här rouget som ögonskugga vilket jag tyckte fungerade jättebra. Jag kan ärligt säga att det här är den bästa rougen jag använt på flera år! Självklart blir det 5/5 i betyg! Betyg: 5/5 

/Sofia F